Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 96 (5303)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri insuficiente

Tratamente gratuite pentru bolnavii de TBC, doar până în iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sucevenii bolnavi de tuberculoză riscă să rămână fără medicaţia gratuită asigurată de stat. Directorul adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat ieri că bugetul alocat pentru această categorie de bolnavi nu ajunge până la finele anului. Responsabilul DSP a arătat că banii derulaţi prin programul judeţean de TBC sunt pe punctul de a se epuiza, astfel că din iunie s-ar putea sista eliberarea medicamentelor destinate tratării bolnavilor de tuberculoză. Situaţia s-ar putea reglementa doar printr-o rectificare bugetară sau prin înfiinţarea viitoarei Agenţii Naţionale de Programe de Sănătate, care s-ar afla în subordinea Ministerului Sănătăţii şi ar avea drept scop înlăturarea sincopelor în aprovizionarea cu medicamente.

De precizat că, de la 1 aprilie, programul judeţean de tuberculoză a fost preluat integral de DSP Suceava. Până la această dată, finanţarea tratamentului pentru pacienţii cu TBC se afla în grija Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), în timp ce de prevenţia bolii se ocupa Direcţia de Sănătate Publică.

În 2013, bugetul total (preventiv şi curativ) alocat programului judeţean de tuberculoză este de 60.000 de lei. Fondurile sunt repartizate unui număr de şase spitale din judeţ, respectiv Rădăuţi, Fălticeni, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Suceava şi Gura Humorului. Potrivit statisticilor, în februarie 2013, numărul bolnavilor de TBC din judeţ era de 431.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tratamente gratuite pentru bolnavii de TBC, doar până în iunie.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tratamente gratuite pentru bolnavii de TBC, doar până în iunie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei