Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 53 (5260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suplimentele cu vitamina D şi calciu - ineficiente în prevenirea fracturilor

 

Suplimentele cu vitamina D şi calciu sunt ineficiente în prevenirea fracturilor, o afecţiune foarte frecventă în rândul femeilor care au intrat în perioada menopauzei, potrivit unui studiu recent realizat de un grup de cercetători americani, citat de dailymail.co.uk.

Mai mult, administrarea regulată de suplimente cu vitamina D şi calciu (400 UI de vit. D şi 1 gram de calciu/ zilnic) poate creşte riscul de calculi renali.

Vitamina D şi calciul sunt elemente esenţiale pentru menţinerea sănătăţii oaselor, dar specialiştii spun că este mai important să se preia aceste nutrimente din dieta alimentară şi expunerea la soare - care favorizează formarea vitaminei D la nivelul pielii.

Însă, în cazul unor persoane cu deficit de vitamina D şi calciu, cu risc ridicat de fracturi sau suferind de osteoporoză - o maladie care afectează oasele, slăbind structura lor -, atunci se poate face un tratament cu suplimente cu un conţinut mai ridicat din aceste elemente, dar sub supravegherea medicului.

Însă femeile aflate la menopauză, cu o stare a sănătăţii generală bună, nu trebuie să ia astfel de suplimente, pentru că nu au un impact semnificativ asupra organismului.

În SUA, autorităţile în domeniu recomandă, în prezent, în cazul adulţilor, administrarea zilnică a unei cantităţi de 1 gram de calciu, iar în cazul femeilor la menopauză - 1,3 grame de calciu. De asemenea, cantitatea zilnică recomandată de vitamina D este de 600 de UI pentru adulţi şi 800 de UI în apropierea vârstei de 70 de ani.

Sucul de portocale este bogat în calciu şi vitamina D. Lactatele şi anumite tipuri de peşte - somon -, precum şi cerealele integrale pentru micul dejun conţin şi ele calciu şi vitamina D.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suplimentele cu vitamina D şi calciu - ineficiente în prevenirea fracturilor.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suplimentele cu vitamina D şi calciu - ineficiente în prevenirea fracturilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei