Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 52 (5259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

SIDA: Primul caz de vindecare funcţională a unui nou-născut infectat cu HIV

 

Virusologii americani au anunţat, duminică, descoperirea primului caz de vindecare funcţională a unui copil infectat la naştere cu HIV, transmis de mama lui seropozitivă şi netratată, informează AFP.

Nu este vorba de o eradicare din organism a virusului, însă concentraţia acestuia este atât de mică încât sistemul imunitar al pacientului poate să îl controleze fără a fi ajutat de un tratament antiretroviral, au explicat virusologii.

Singura vindecare completă, oficial recunoscută în lume, este aceea a americanului Timothy Brown, denumit "pacientul din Berlin". El a fost declarat vindecat după ce a primit un transplant de măduvă osoasă de la un donator prezentând o mutaţie genetică rară, care împiedică virusul să pătrundă în celule. Această grefă viza tratarea unei leucemii.

În cazul copilului, care poate de acum să îşi controleze infecţia fără a primi tratament, acesta a primit medicamente antiretrovirale mai puţin de 30 de ore după naştere.

Acest tratament precoce explică probabil vindecarea lui funcţională, prin blocarea formării de rezervoare virale dificil de tratat, afirmă cercetătorii, care au prezentat acest caz la cea de-a 20-a ediţie a conferinţei anuale despre retrovirusuri şiu infecţii oportuniste (CROI), organizată weekendul trecut în oraşul american Atlanta.

Aceste celule contaminate "adormite" relansează infecţia la cele mai multe dintre persoanele seropozitive, la câteva săptămâni după oprirea administrării de antiretrovirale.

"Efectuarea unei terapii antiretrovirale la nou-născuţi, foarte devreme, ar putea avea ca rezultat o foarte îndelungată remisie a bolii fără antiretrovirale, împiedicând formarea acelor rezervoare virale ascunse", a declarat Deborah Persaud, medic virusolog la Centrul pentru copii din cadrul Spitalului Universitar John Hopkins din Baltimore, principalul autor al acestui studiu clinic.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SIDA: Primul caz de vindecare funcţională a unui nou-născut infectat cu HIV.
 Vizualizări articol: 897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SIDA: Primul caz de vindecare funcţională a unui nou-născut infectat cu HIV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei