Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 47 (5254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consumul de fructe şi legume asigură o piele mai frumoasă

Cel puţin trei porţii de fructe şi legume consumate zilnic - inclusiv morcovi, varză şi kiwi - asigură un aspect sănătos şi strălucitor al pielii în doar câteva săptămâni, potrivit unui studiu realizat de psihologii de la Universitatea St Andrews, citat de dailymail.co.uk.

Specialiştii i-au fotografiat pe participanţii la studiu, bărbaţi şi femei, cărora le-au analizat tenul înainte şi după perioada de testare. S-a observat astfel că un consum crescut de fructe şi legume contribuie la o colorare cât mai naturală a tegumentului.

Cercetătorii au calculat astfel că aproximativ trei porţii de fructe şi legume consumate zilnic timp de şase săptămâni sunt suficiente pentru menţinerea sănătăţii, în timp ce mai mult de trei porţii de fructe şi legume consumate în aceleaşi condiţii pot contribui la "creşterea atractivităţii" unei persoane.

Carotenoizii - nutrienţii responsabili pentru culorile alimentelor, inclusiv ale morcovilor şi cartofilor dulci - sunt cei care contribuie la o piele frumoasă şi sănătoasă. Carotenoizii, care sunt în număr de câteva sute, sunt prezenţi, de asemenea, în diferite straturi ale pielii. Dintre aceştia, betacarotenul şi licopenul sunt asociaţi unui număr mare de beneficii pentru sănătate. Carotenoizii din retină, de exemplu, protejează ochii.

În cadrul unui alt proiect, participanţii au fost rugaţi să îşi spună părerea cu privire la cât de atrăgătoare consideră că sunt chipurile lor. Cei ale căror feţe aveau "o strălucire sănătoasă" s-au declarat mai mulţumiţi de modul în care arată în comparaţie cu aceia cărora le lipsea acea strălucire.

În acest context, cei care organizează campanii în care recomandă consumul de fructe şi legume pentru menţinerea sănătăţii s-ar putea folosi şi de acest nou studiu pentru promovare unei alimentaţii sănătoase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul de fructe şi legume asigură o piele mai frumoasă.
 Vizualizări articol: 1367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Consumul de fructe şi legume asigură o piele mai frumoasă4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei