Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 9 (5216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicamente prescrise contra hipertensiunii scad riscul de apariţie a maladiei Alzheimer

Mai multe medicamente din clasa inhibitorilor beta, prescrise încă din anii 1960 contra hipertensiunii, au capacitatea de a diminua riscul de apariţie a maladiei Alzheimer, informează dailymail.co.uk.

Potrivit unui studiu recent, aceşti inhibitori beta protejează creierul contra unor schimbări chimice, considerate simptome ale maladiei Alzheimer şi ale altor tipuri de demenţă.

Pacienţii de vârstă mijlocie care au o tensiune arterială ridicată - hipertensiune - sunt cei mai expuşi în faţa acestor boli, dar şi în faţa altor maladii, precum cele cardiace sau cele ale sistemului circulator.

Potrivit acestui studiu, anumite medicamente prescrise împotriva hipertensiunii oferă o anumită protecţie contra acestor maladii.

Studiul a fost realizat pe creierele unui eşantion alcătuit din 774 de bărbaţi americani de origine japoneză, în vârstă, după decesul acestora. Cu toţii au făcut parte din grupul de voluntari care au luat parte la testul intitulat "Honolulu-Asia Aging Study".

Dintre aceştia, 610 sufereau de hipertensiune sau au primit la un moment dat din vieţile lor un tratament contra hipertensiunii.

Dintre cei 350 de pacienţi care au fost trataţi, 15% au primit doar inhibitori beta, 18% au primit inhibitori beta şi un alt medicament contra hipertensiunii, iar restul au primit alte medicamente contra acestei boli.

Autorii studiului au descoperit că toate tipurile de tratamente contra hipertensiunii s-au dovedit considerabil mai eficiente în ceea ce priveşte protecţia oferită creierului decât pacienţii care nu au primit nici un tratament. Studiul a fost prezentat săptămâna trecută la congresul anual organizat de American Academy of Neurology în oraşul american San Diego.

Bărbaţii cărora le-au fost administraţi inhibitori beta, în calitate de tratament unic contra hipertensiunii, au prezentat mai puţine anomalii cerebrale în comparaţie cu bărbaţii care nu au fost trataţi de hipertensiune sau cu bărbaţii care au primit alte medicamente contra acestei boli.

Creierele pacienţilor care au primit atât inhibitori beta, cât şi alte medicamente, au prezentat o reducere moderată a anomaliilor cerebrale.

Aceste anomalii includ două tipuri distincte de leziuni cerebrale - cele care indică declanşarea maladiei Alzheimer şi leziunile denumite microinfarcte, atribuite în general unor mici atacuri cerebrale, rămase neidentificate şi fără urmări imediate.

Pacienţii care au primit doar inhibitori beta sau inhibitori beta în combinaţie cu alte medicamente contra hipertensiunii au prezentat un număr considerabil mai mic de leziuni cerebrale.

Studiul a fost coordonat de medicul Lon White de la Pacific Health Research and Education Institute din Honolulu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicamente prescrise contra hipertensiunii scad riscul de apariţie a maladiei Alzheimer.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicamente prescrise contra hipertensiunii scad riscul de apariţie a maladiei Alzheimer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei