Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 1 (5208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Renunţatul la fumat reduce anxietatea

Fumătorii care aleg să renunţe la ţigări au şansa de a fi mai puţin anxioşi decât atunci când fumau, se arată într-un studiu al The British Journal of Psychiatry citat de BBC.

Aceste rezultate se opun mitului că fumatul micşorează gradul de stres.

Studiul citat a avut 500 de subiecţi, fumători care au intrat într-un program care îi ajuta să renunţe la fumat. În urma studiilor a fost descoperită o scădere dramatică a gradului de anxietate din viaţa celor 68 de fumători care au renunţat la ţigări în şase luni. Efectul a fost mai mare asupra celor care aveau în mod regulat episoade de anxietate sau schimbări bruşte ale stării de spirit.

Cercetătorii de la universităţi prestigioase precum Cambridge, Oxford şi King's College din Londra sunt de părere că aceste rezultate ar trebui să fie promovate în aşa fel încât să ajute fumătorii să ia decizia de a renunţa la ţigări. În urma studiului s-a observat că nu există nicio modificare în nivelul anxietăţii atunci când subiecţii fumează din plăcere.

Cercetătorii au remarcat că fumătorii sociali, care recurg la acest gest pentru a fi acceptaţi într-un grup, au prezentat mai puţine simptome de anxietate după ce au renunţat la ţigări.

Studiul vine în contextul în care în Marea Britanie există o campanie foarte puternică împotriva fumatului. Pachetele de ţigări sunt acoperite cu o fotogrrafie care prezintă o ţigară pe care creşte o tumoare. De asemenea, la începutul unui nou an, cea mai populară dorinţă printre fumători este aceea de a renunţa la acest viciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Renunţatul la fumat reduce anxietatea.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Renunţatul la fumat reduce anxietatea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei