Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 nov 2012 - Anul XVII, nr. 274 (5179)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici oficiale

34 de persoane, printre care şi copii, s-au îmbolnăvit în trimestrul trei al anului în spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 34 de persoane, printre care şi cinci copii, s-au îmbolnăvit în trimestrul trei al anului în spitalele din judeţ, după ce au contractat diverşi microbi. Cifra nu reflectă însă nici pe departe realitatea, spun specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, potrivit cărora numărul acestor îmbolnăviri ar fi cu mult mai mare dacă doctorii nu s-ar feri să le raporteze. Majoritatea persoanelor, care, potrivit statisticilor, s-au îmbolnăvit în spital, au contractat infecţii respiratorii, urinare, digestive, de plagă chirurgicală şi cutanate (de piele).

Evidenţele DSP, instituţie care centralizează datele transmise de medici din teritoriu, arată că, în iulie, august şi septembrie, din numărul total de persoane externate, de 25.978, 34 s-au ales cu o altă boală în timp ce se aflau în spital – şase cu infecţii respiratorii, 11 cu infecţii digestive, şase cu infecţii urinare, şapte cu infecţii de plagă chirurgicală, două cu infecţii încadrate la „alte tipuri”, şi câte una cu infecţii cutanate şi infecţii dobândite în urma injecţiilor sau puncţiilor.

 

Secţiile în care se înregistrează cele mai multe infecţii intraspitaliceşti

Concret, din totalul de 34 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti (aşa-numitele infecţii nosocomiale), patru au fost înregistrate în secţiile de Pediatrie, unde situaţia se prezintă în felul următor: o infecţie respiratorie şi trei digestive. În maternităţi a fost consemnat un singur caz de infecţie nosocomială, respectiv una cutanată. La Obstetrică au fost înregistrate patru cazuri de infecţii intraspitaliceşti – toate urinare, iar la Ginecologie a fost semnalat un caz, de plagă chirurgicală. La Chirurgie au fost consemnate patru cazuri, toate de plagă chirurgicală. La Anestezie şi Terapie Intensivă, Dializă şi Urologie nu a fost raportat nici un caz de infecţie nosocomială. La Neurologie, au fost consemnate două cazuri de infecţie nosocomială, ambele urinare.

 

De ce nu declară medicii suceveni cazurile de infecţii dobândite în spital

În celelalte secţii au fost semnalate 18 infecţii intraspitaliceşti, dintre care cinci respiratorii, opt digestive, una în urma injecţiilor şi puncţiilor, două de plagă chirurgicală şi două încadrate la „alte tipuri”.

Infecţia nosocomială este infecţia dobândită de pacient în cursul spitalizării pentru o altă afecţiune (contaminarea virală sau bacteriană anterioară internării, cu manifestare clinică intraspitalicească, nu reprezintă o infecţie nosocomială), cel mai adesea manifestată clinic pe parcursul internării actuale, dar posibil şi după externare.

Infecţiile contractate pe perioada internării reprezintă de fapt o fatalitate, neputând fi evitate nicăieri în lume, în ciuda profesionalismului actului medical. În Suceava, doctorii nu le raportează din frică, prudenţă sau dintr-un exces de autoprotecţie, dar şi din cauza unor „scăpări”, ca urmare a activităţii intense.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 34 de persoane, printre care şi copii, s-au îmbolnăvit în trimestrul trei al anului în spital.
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
34 de persoane, printre care şi copii, s-au îmbolnăvit în trimestrul trei al anului în spital5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei