Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2012 - Anul XVII, nr. 266 (5171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premieră naţională

Spitalul Suceava a devenit prima unitate spitalicească din ţară acreditată în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava a devenit prima unitate spitalicească din ţară care a fost acreditată în 2012 de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CONAS).

Această performanţă naţională a fost atinsă după doi ani de eforturi privind îmbunătăţirea condiţiilor de cazare şi de dotare şi ca urmare a unei preocupări continue pentru formarea şi educaţia medicală.

În urma analizării criteriilor de performanţă, Spitalul Suceava a obţinut nivelul maxim de acreditare, iar anunţul a fost făcut ieri, într-un cadru festiv, de însuşi preşedintele CONAS, Vilmos Lukacs. Acesta i-a înmânat managerului Vasile Rîmbu documentul care atestă noua calitate a Spitalului Suceava, valabilă pentru o perioadă de cinci ani.

Preşedintele CONAS a explicat că Spitalul Suceava merită să fie acreditat la cel mai înalt nivel deoarece este „foarte bine pus la punct”, îndeplinind mai mulţi indicatori care vizează în primul rând calitatea serviciilor şi gradul de satisfacţie a pacienţilor. „Este o muncă destul de importantă din partea spitalului, mai ales în perioada de pregătire, pentru că aşa ceva nu se poate realiza într-un timp foarte scurt”, a spus  Vilmos Lukacs. El a recomandat conducerii Spitalului Suceava să facă tot ce este necesar pentru a „păstra nivelul de performanţă şi tendinţa spre dezvoltare a unităţii”, îndeosebi prin implementarea de tehnici şi proceduri noi.

 

Bolnavii din judeţele vecine, invitaţi de Cătălin Nechifor să se trateze la Suceava

Prezent la ceremonia de acreditare, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a ţinut să felicite echipa managerială şi întreg corpul medical pentru că „şi-au făcut datoria”, asigurându-i de disponibilitatea sa de a găsi soluţii la problemele unităţii. El a făcut referire la lipsa acută de personal şi la necesitatea scoaterii la concurs a unor posturi, exprimându-şi încrederea că spre finele anului se vor face noi angajări în rândul medicilor, al asistentelor şi al infirmierelor. „Au fost foarte multe eforturi făcute şi la nivel ministerial, pentru că Ministerul Sănătăţii şi Guvernul României au acordat în ultima perioadă 85 de miliarde de lei vechi. Sigur că a fost un efort şi din partea Consiliului Judeţean de a cofinanţa diversele proiecte care sunt în derulare, efortul financiar se ridică la circa 5 miliarde de lei vechi, dar în continuare nevoi există”, a arătat Cătălin Nechifor.

El a apreciat că nivelul Spitalului Suceava este unul de invidiat şi i-a îndemnat pe toţi cei care au nevoie de servicii medicale, inclusiv din afara judeţului, să profite de profesionalismul medicilor şi de dotările de excepţie ale unităţii. În perspectivă, preşedintele CJ a vorbit despre importanţa dezvoltării de noi servicii medicale, nu doar în zona publică, subliniind că pentru anul viitor „este nevoie să fim inventivi, să găsim nişte nişe în care să dezvoltăm spitalul”.

Cătălin Nechifor a promis că şi în 2013 va prevedea în buget bani pentru activitatea Spitalului Suceava, exprimându-şi convingerea că şi Consiliul Local Suceava, prin primarul Ion Lungu, va găsi aceeaşi disponibilitate. „Fac aici o invitaţie deschisă, nu una politică, ci efectiv din pura dorinţă de a mişca lucrurile. Să pună fiecare partea financiară la acelaşi pachet, pentru că, în fapt, toţi cei care beneficiem de partea medicală suntem, dacă vreţi, şi cu drepturi dar şi cu pretenţii egale. Nu discutăm aici despre un tratament preferenţial la Suceava, chiar dacă nivelul tehnic de la spital ne creşte costurile de operare, este un nivel care salvează vieţi”, a conchis preşedintele CJ.

 

Vicepreşedintele CJ Suceava Alexandru Băişanu: Sunt mândru că avem un asemenea spital

Prezent la festivitatea de acreditare, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, le-a transmis responsabililor de la Spitalul Suceava că „veţi avea în mine un partener de discuţii” şi că „voi susţine toate proiectele dumneavoastră pentru dezvoltarea acestei unităţi”. El a atras atenţia asupra necesităţii ca cele două sisteme de sănătate, public şi privat, să coexiste, pentru că „doar aşa vom avea o creştere a calităţii serviciului medical şi o satisfacere a pacientului, care este cel mai important”.

„Într-adevăr, sunt probleme în asigurarea resurselor umane, dar vom încerca în perioada imediat următoare să rezolvăm câteva dintre aceste aspecte. Deocamdată, vă pot spune că am avut o discuţie cu ministrul Raed Arafat în ceea ce priveşte asigurarea rezidenţilor pentru ambulanţa de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat Florin Sinescu.

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Băişanu s-a adresat celor prezenţi şi în calitate de pacient, postură în care s-a aflat recent, când s-a internat în secţia de Diabet, cu valori crescute ale glicemiei: „Sunt mândru că avem un asemenea spital, medici de certă valoare, infrastructura a ajuns la un nivel maxim. Consider că activităţile începute mai înainte şi continuate de noi fac bine spitalului şi sperăm ca în perioada următoare acest spital să se menţină pe o linie de excelenţă. Fie ca factorul politic, administraţia şi dumneavoastră, medicii, să reuşiţi împreună să oferiţi tuturor pacienţilor care ajung aici ceea ce am primit eu. Cred că toată lumea are nevoie de dumneavoastră mai devreme sau mai târziu şi vă doresc succes”.

 

Centru de radioterapie şi fertilizare in vitro, următoarele obiective ale managerului Vasile Rîmbu

Referindu-se la obţinerea acreditării, managerul Spitalului Suceava, Vasile Rîmbu, a explicat celor prezenţi că această realizare a presupus eforturi deosebite şi le-a mulţumit directorului medical, dr. Elena Ganea Motan, directoarei de îngrijiri, Doina Chirap, comitetului director şi întreg corpului medical pentru munca depusă. El a menţionat că pentru viitor îşi propune să continue ceea ce a început, următoarele obiective fiind înfiinţarea unui centru de radioterapie şi implementarea tehnicii de fertilizare in vitro. „Dacă mai completăm şi resursa umană, fiindcă avem de adus specialişti care să vă ajute, eu zic că putem urma un drum care să ne ducă spre succes. Ministerul Sănătăţii acordă o importanţă mare Spitalului Suceava, acesta fiind prins pe lista celor care asigură, printr-un proiect, un sistem spitalicesc de urgenţă. Practic, ar însemna un fel de spital regional care să deservească cel puţin un judeţ vecin al Sucevei. Mulţumesc conducerii judeţului pentru atenţia acordată Spitalului Suceava şi îmi exprim speranţa că şi în continuare vom beneficia de sprijin din această direcţie. În privinţa CONAS-ului, vă mulţumim foarte mult pentru calificativul acordat şi sper că vom confirma că suntem ceea ce dumneavoastră aţi consemnat”, a punctat Vasile Rîmbu.

 

Acuzaţii: Acreditarea Spitalului Suceava, folosită în scop electoral

Un moment tensionat s-a consumat ieri la ceremonia de acreditare a Spitalului Suceava, când fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, candidatul PDL pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 1 Vatra Dornei, Cristian Irimie, a contestat prezenţa la festivitate a unor persoane şi lipsa altora de la acest eveniment. El s-a arătat nedumerit de prezenţa medicului Tiberius Brădăţan, candidat USL pentru Senat în Colegiul nr. 2 Suceava, şi de lipsa liderului PDL Suceava, Gheorghe Flutur, candidat pentru Senat în Colegiul nr. 2 Suceava, precum şi a deputatului PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu, candidat din partea ARD pentru un nou mandat de deputat în municipiul Suceava, mai puţin cartierul Burdujeni.

„Sunt foarte mulţumit că am ajuns să constat că Spitalul Suceava a primit recunoaşterea pentru tot ceea ce s-a făcut aici, dar am şio mare nedumerire. Dacă tot au fost invitaţi să participe candidaţii la parlamentare la această şedinţă, atunci cred că era bine să fie invitat şi preşedintele Gheorghe Flutur, dar şi deputata Sanda Ardeleanu, candidaţi pe Suceava, ca să fie paritate. Mai ales că preşedintele Flutur a contribuit mult la ceea ce este în spital. Eu vreau să asigur colegii că noi n-am făcut politică în spital şi n-aş vrea ca acest lucru să se întâmple acum”, a spus Irimie, în aplauzele mai multor persoane din sală.

La intervenţia managerului Vasile Rîmbu, care a negat că ar folosi acreditarea spitalului în scopuri electorale, declarând că „pentru mine sunteţi corpul medical, de-ai noştri, şi nu candidaţi la parlamentare”, Cristian Irimie a replicat că „doctorul Brădăţan nu face parte din Consiliul Medical, eu da”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava a devenit prima unitate spitalicească din ţară acreditată în acest an.
 Vizualizări articol: 1384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 5 voturi
Spitalul Suceava a devenit prima unitate spitalicească din ţară acreditată în acest an4.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(13 nov 2012, 13:27:11
Suntem si trebuie sa fim mandrii ca avem asa un spital , dar calitatea doctorilor lasa de dorit Sper sa va iasa pe ochi spagile pretinse de la batranii cu pensii de nimic ,de la mamele care se duc sa nasca normal iar voi le puneti sa faca cezariene tot pentru spaga.Sunte-ti cunoscuti din punctul asta de vedere incepand din Iasi ,Tg Mures Si Cluj Nu degeaba multi pleaca sa se trateze in alte judete-blestematilor-
2.   ... trimis de
(13 nov 2012, 14:29:27
Degeaba, bolnavii tot stau ore intregi la urgente, si cate o noapte intreaga in dureri pt ca noapte nu au cine sa-i consulte si doarc cu cate un calmant si ala cand nu mai poate de dureri, rusine, rusine, rusine spitalului din suceava, si cati mai multi bani in buzunarele doctorilor pentru a se uita la pacienti,
3.   Acelasi personal cu alta tichie trimis de
(13 nov 2012, 19:40:42
Spitalul este întradevăr utilat şi echipat la standarde foarte înalte. Dar ce folos dacă majoritatea doctorilor şi asistentelor au rămas cu aceleaşi metehne. Comportamentul lor încă lasă mult de dorit. Ce folos că avem tot ce ne trebuie din punct de vedere tehnic în spital, dacă la serviciul de urgenţe tot aştepţi câteva ore până ce te consultă un specialist. Iar câteodată şi acesta te tratează cu total dezinteres dacă nu-i *arunci ceva în buzunar*.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei