Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 sep 2012 - Anul XVII, nr. 220 (5125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medicii, în alertă

Vaccinul danez împotriva tuberculozei provoacă reacţii adverse grave la bebeluşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au intrat în alertă, după ce mai mulţi sugari imunizaţi cu noul vaccin împotriva tuberculozei (BCG), importat din Danemarca, au început să aibă reacţii adverse grave. În judeţ au fost semnalate, de la începutul anului, patru cazuri de acest gen, ultimul în data de 7 septembrie, la o fetiţă de o lună, din localitatea Ulma, căreia i s-au inflamat ganglionii latero-cervicali şi a fost spitalizată la Iaşi.

Bebeluşii suceveni sunt imunizaţi cu vaccinul danez de la începutul lui 2012, serul fiind importat de Ministerul Sănătăţii după ce Institutul Naţional Cantacuzino şi-a sistat producţia. Serul din Danemarca nu este bine tolerat de toţi sugarii, situaţia fiind asemănătoare în toată ţara, medici din diferite judeţe semnalând în nenumărate rânduri probleme la nou-născuţi, după administrarea serului. Primele indicii arată că reacţiile adverse la bebeluşi n-au apărut din cauza unor greşeli legate de modul de administrare, ci pentru că vaccinul de import nu s-ar plia atât de bine ca cel produs de Cantacuzino.

 

Doze din import, după ce Cantacuzino n-a mai produs vaccinul

Directorul executiv adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a informat ieri că în judeţ vor fi organizate totuşi cursuri de reinstruire a personalului din maternităţi care administrează serul: „Este un produs nou şi dorim să reamintim câteva aspecte legate de modul de administrare şi de păstrare corectă a vaccinului, de posibilele reacţii adverse. Medicii de familie trebuie să trimită copiii care se simt rău după vaccin la specialistul pneumoftiziolog, pentru evaluare clinică şi conduită terapeutică. Reacţiile apărute la vaccinul BCG sunt printre cele mai neplăcute, de obicei, la celelalte vaccinuri înregistrându-se doar reacţii locale”.

 

Formula din străinătate nu se potriveşte populaţiei din România

După ce medicii din ţară au semnalat mai multe cazuri de reacţii adverse la bebeluşi ca urmare a administrării vaccinului BCG, Ministerul Sănătăţii şi-a anunţat intenţia de a contacta producătorul din Danemarca pentru a stabili care ar fi cauzele pentru care reactivitatea copiilor români la acest vaccin este diferită faţă de cea a copiilor danezi. Între timp, bebeluşilor din România continuă să li se administreze vaccinul de import, a cărui formulă nu se potriveşte populaţiei din ţară.

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia tuberculozei şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Serul este inclus în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii şi este gratuit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinul danez împotriva tuberculozei provoacă reacţii adverse grave la bebeluşi.
 Vizualizări articol: 1085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaccinul danez împotriva tuberculozei provoacă reacţii adverse grave la bebeluşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Apropo, asta cu meningita cu ce se mananca? trimis de
(20 sep 2012, 20:33:18
Aha, multumiti bozgorilor ca sunt mai patrioti ca noi, iar dupa, lui base si boc. Au nenorocit o tara cu inchiderea institutului, iar pontosul e prea naiv, asta se pupa cu toti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei