Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iun 2012 - Anul XVII, nr. 134 (5039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorător

Numărul cazurilor de meningită a ajuns la 21

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Focarul de meningită izbucnit la Grădiniţa cu Program Prelungit ”1,2,3” din Burdujeni a scăpat de sub control. 16 copii şi un cadru didactic de la această unitate de învăţământ au fost diagnosticaţi până acum cu meningită, boala extinzându-se şi la patru minori din afara grădiniţei, rude sau parteneri de joacă ai micuţilor, care au contractat virusul de la copiii bolnavi înscrişi la Grădiniţa „1,2,3”.

În total, în municipiul Suceava există 21 de cazuri de meningită acută virală care au legătură directă sau indirectă cu focarul iniţial.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu, a informat ieri că cei 20 de copii şi cadrul didactic depistaţi cu meningită au fost internaţi în secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, în cinci cazuri fiind vorba de forme uşoare de boală, iar în restul de forme medii de boală.

„Evoluţia tuturor cazurilor este favorabilă sub tratament, în cursul zilei de azi (n.r. ieri) urmând a se externa primul caz internat”, a adăugat responsabilul de relaţiile cu presa.

 

Dezinfecţie şi în unităţile de învăţământ în care au apărut cazurile „secundare”

Potrivit lui Adrian Popescu, cele patru cazuri de meningită care au legătură indirectă cu focarul iniţial au fost înregistrate la doi sugari (fraţi cu doi copii de la Grădiniţa “1,2,3”), un copil de 5 ani de la Grădiniţa “Ţăndărică” (vecin şi coleg de joacă cu un copil de la Grădiniţa “1,2,3”) şi un elev de la Şcoala Generală Nr. 11 (frate al unui copil de la Grădiniţa “1,2,3”). Şi în aceste unităţi de învăţământ, din care provin cazurile “secundare”, Direcţia de Sănătate Publică a dispus efectuarea unei dezinfecţii.

Primul copil cu semne de meningită de la Grădiniţa „1,2,3” din Burdujeni s-a prezentat la Spitalul Suceava în data de 31 mai, evoluţia pe zile a cazurilor internate fiind următoarea: un copil internat în data de 3 iunie, un copil internat în data de 4 iunie, doi copii şi cadrul didactic internaţi în data de 5 iunie, doi copii internaţi în data de 6 iunie, patru copii internaţi în data de 7 iunie, un copil internat în data de 8 iunie, trei copii internaţi în data de 9 iunie şi un copil internat în data de 10 iunie.

Ulterior, analizele de laborator au confirmat diagnosticul de meningită în toate aceste cazuri.

 

Activitatea Grădiniţei „1,2,3” din Burdujeni, reluată de astăzi

Între timp, pentru a limita numărul de îmbolnăviri, Direcţia de Sănătate Publică a efectuat mai multe dezinfecţii în Grădiniţa „1,2,3” din Burdujeni, ultima în data de 8 iunie.

Testele de laborator realizate ulterior pe probele recoltate de pe suprafeţe au fost corespunzătoare, motiv pentru care DSP Suceava a recomandat redeschiderea acestei unităţi de învăţământ, începând cu data de astăzi, 12 iunie.

Adrian Popescu a precizat: „Pentru depistarea precoce a eventualelor cazuri de îmbolnăvire la limita perioadei maxime de incubaţie, personalul medico-sanitar arondat a primit recomandarea de a efectua triajul clinico-epidemiologic zilnic al copiilor şi al personalului propriu al unităţii, urmărindu-se de asemenea modul de respectare a normelor de efectuare a curăţeniei şi dezinfecţiei, precum şi respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă personală. Probele biologice de la pacienţi sunt trimise în continuare la Institutul Naţional Cantacuzino, pentru investigaţii virusologice, primele rezultate urmând a fi cunoscute în cursul zilei de vineri, 15 iunie”.

De menţionat că în acest caz se merge pe ipoteza unei meningite transmise pe cale digestivă, prin deficienţe de igienă, personală sau alimentară. Verificările întreprinse de DSP Suceava au arătat că la Grădiniţa „1, 2, 3” din Burdujeni, unde sunt înscrişi 235 de preşcolari, condiţiile de igienă sunt deosebit de bune, cel mai probabil boala fiind transmisă de la o persoană bolnavă la una sănătoasă, prin contact direct.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul cazurilor de meningită a ajuns la 21.
 Vizualizări articol: 672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul cazurilor de meningită a ajuns la 210.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei