Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 apr 2012 - Anul XVII, nr. 95 (5000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Diabeticii din Ungaria vor fi pedepsiţi pentru nerespectarea regimului

 

Guvernul ungar a decis, în mod extrem, să îi pedepsească pe bolnavii de diabet care nu urmează cu scrupulozitate regimul, privându-i de accesul la cele mai bune tratamente subvenţionate, cu scopul de a obţine reduceri de cheltuieli în domeniul sănătăţii, relatează Le Monde în ediţia electronică.

Conform unui decret ministerial publicat luni în Monitorul Oficial, diabeticii vor fi nevoiţi să se supună în fiecare trimestru unui test sanguin specific, vizând să verifice consumul acestora de carbohidraţi.

Dacă încalcă recomandările în două rânduri în decurs de un an, adică în cazul în care nivelul lor de glucoză a crescut dincolo de valorile stabilite de către decret, pacienţilor vizaţi nu li se va mai permite accesul la medicamentele cele mai eficiente (insulină analogă), fiind nevoiţi să se mulţumească cu tratamente pe bază de insulină umană, mai puţin performante şi provocând mai multe efecte secundare. În plus, ei vor fi nevoiţi să plătească mai mult pentru tratamentul pe care îl urmează, partea de preţ subvenţionată de stat urmând să fie redusă.

Minorii şi persoanele afectate de o formă severă de diabet vor fi scutiţi de la noile reglementări, care vor intra în vigoare la 1 iulie. Aproximativ 500.000 de persoane suferă de diabet în Ungaria.

Cotidianul Nepszabadsag a denunţat luni, în ediţia online, pedepsirea "diabeticilor care comit erori" şi care "vor primi un tratament mai puţin bun". Potrivit unui expert, doctorul Laszlo Bene, citat de cotidian, de obicei bolnavii nu sunt indisciplinaţi, însă nu îşi pot permite să achiziţioneze alimente dietetice moderne.

În februarie, în cadrul unei dezbateri în Parlament asupra acestui decret, deputatul socialist Andras Nemény a denunţat "politica socială a Guvernului (...) sinonimă cu mizeria pentru săraci", calificând decretul ca "scandalos". Guvernul conservator al premierului Viktor Orban a justificat, atunci, acest decret afirmând că "medicamentele diabeticilor costă aproximativ 30 de miliarde de forinţi (aproximativ 100 de milioane de euro) şi că este inutil ca banii contribuabililor să fie risipiţi cu oameni care nu cooperează cu medicul lor".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diabeticii din Ungaria vor fi pedepsiţi pentru nerespectarea regimului.
 Vizualizări articol: 913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diabeticii din Ungaria vor fi pedepsiţi pentru nerespectarea regimului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Tratamentul" cu moartea trimis de
(25 apr 2012, 11:11:37
Sa intelegem si noi mai bine Ungaria. Un diabetic greseste, si boala se agraveaza, datorita nerespectarii regimului. Guvernul il pedepseste, anulandu-i din gratuitati, si "tratandu-l" cu medicamente ce sunt mai scumpe si dau efecte secundare. Efectele secundare mai agraveaza boala o tura. Cheltuind mai multi bani, pacientul "indisciplinat", (dar mort la timp, din "fericire"), are si sansa infometarii. Adica, bolnavului i se deschid noi "oportunitati" pentru o intalnire cu "doamna ne-sexy", anume, moartea. Asta am inteles eu, din acest articol, despre tara vecina, nu stiu daca si prietena, ca iata nici pentru cetatenii ei nu prea e prietena. Cu asemenea "legi", e o fericire sa faci reforma. Fericire pentru conducatori, bineinteles. Poate si "responsabilii" de "dreapta" romani se inspira de aici.
2.   Tartamentul trimis de
(25 apr 2012, 18:43:55
O idee extraordinara care ar trebui implementata si in Romania. Upu este sufocat de bolnavi care uita sau isi iau medicamentele din 2 in 2. E plin de coasigurati care freaca menta si traiesc pe spatele altora. Nu am nimic cu copii si cu pensionarii -de drept, dar medicina si invatamant fara bani nu se poate.
Vrei servicii platesti, vrei calitate platesti si asculti, nu faci medicina dupa formula as si dupa baba din sat. Medicina se invata in 6 ani de facultate + rezidentiat+ ani de munca cu pacientii.
2.1  RE: Tartamentul trimis de
(25 apr 2012, 20:05:46
Cei de la UPU ar trebui sa isi faca treaba pentru care sunt platiti si sa nu judece dupa cum cred ei care este cauza pentru care a venit pacientul la urgente. Sa mai lase somnul noaptea si sforaitul pe paturile in care ar trebui sa fie cei care asteapta pe hol si au o problema reala. Cei de la UPU (nu toti) , ca deobicei, sunt forte deranjati ca vin la servici si au de munca. Probabil pentru ei serviciul inseamna a sta degeaba si a incasa bani si spaga.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei