Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 apr 2012 - Anul XVII, nr. 81 (4986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

Femeile care rămân însărcinate atunci când ţin o dietă prezintă un risc mai mare de a avea copii obezi

 

Femeile care rămân însărcinate în perioada în care ţin o dietă prezintă un risc mai mare de a avea copii obezi, din cauza faptului că regimul mamei poate genera o modificare a ADN-ului copilului din pântece, susţin cercetătorii de la Universitatea din Manchester.

Potrivit studiului, femeile aflate în situaţia respectivă prezintă un risc mai mare de a avea copii ce vor deveni obezi sau diabetici pe parcursul vieţii lor, scrie Daily Mail.

Studiul americanilor a analizat sarcinile gemelare la ovine şi sarcinile femelelor care au fost hrănite cu mai puţină mâncare în momentul în care au conceput.

Cercetătorii au descoperit că atunci când femelele au fost hrănite cu mai puţină mâncare în momentul în care au conceput, acest lucru a cauzat o schimbare de ADN în creierul mieilor. Cercetătorii de la Universitatea din Manchester (New Hampshire, SUA) susţin că această descoperire este valabilă şi pentru oameni şi poate explica, de asemenea, de ce gemenii au şanse mai mari de a se îmbolnăvi de diabet zaharat atunci când ajung la maturitate.

Unul dintre cercetătorii care s-au ocupat de studiul respectiv, Anne White, a declarat: "Am descoperit că mieii gemeni nenăscuţi au suferit schimbări în structura ADN-ul în regiunea creierului care reglează aportul alimentar şi de glucoză, ceea ce a condus la un risc crescut de diabet la vârsta adultă. Descoperirile noastre oferă o explicaţie pentru faptul că gemenii sunt mai predispuşi a avea diabet şi relevă faptul că mamele care nu consumă suficiente alimente în momentul conceperii poate avea un copil care creşte cu un risc ridicat de a deveni obez. Studiul nostru este important deoarece relevă faptul că factori din creier pot fi modificaţi de mecanisme neereditare şi asta conduce la schimbări ce vor apărea ulterior în organism".

Rezultatele studiului au fost publicate în Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile care rămân însărcinate atunci când ţin o dietă prezintă un risc mai mare de a avea copii obezi.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile care rămân însărcinate atunci când ţin o dietă prezintă un risc mai mare de a avea copii obezi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei