Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 apr 2012 - Anul XVII, nr. 79 (4984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu comparativ

Pontajul coronarian asigură pacienţilor o durată de viaţă mai mare decât angioplastia

Pacienţii care apelează la pontajul coronarian pentru a-şi trata o arteră obturată au şanse mai mari de supravieţuire pe termen lung în comparaţie cu persoanele care optează pentru angioplastie, potrivit celui mai amplu studiu comparativ realizat până în zilele noastre.

Potrivit AFP, rezultatele acestei analize observaţionale, realizată pe 190.000 de pacienţi din Statele Unite, au fost prezentate de curând la cea de-a 61-a conferinţă anuală organizată de American College of Cardiology, care a debutat, sâmbătă, în oraşul american Chicago.

Studiul a dezvăluit faptul că bolnavii care au suportat o angioplastie percutană prezintă o rată de mortalitate mai ridicată în primii patru ani după această procedură (20,8%), în comparaţie cu pacienţii care au ales pontajul coronarian (16,41%).

Pontajul, care necesită o intervenţie chirurgicală dificilă, constă în deblocarea unei artere coronare îngustată sau obturată de o acumulare de plăci de grăsime prin implantarea unui alt vas de sânge, prelevat adeseori de la nivelul piciorului, în aval de stenoză (dincolo de stenoză).

Pentru o angioplastie, care nu necesită tehnici chirurgicale, medicii inserează mici baloane gonflabile în interiorul arterei bolnave, printr-o mică incizie la nivelul coapsei interioare.

Această procedură este adeseori completată de plasarea unui resort metalic sau a unei endoproteze vasculare - "stent" în limba engleză - în locul îngustării arterei, cu scopul de a o menţine deschisă şi funcţională.

"Studiul nostru este cel mai amplu efectuat vreodată şi se bazează pe date care vin de pe întregul teritoriu al Statelor Unite", a explicat medicul William Weintraub, directorul serviciului de cardiologie al sistemului de îngrijiri medicale Christiana din statul Delaware, coordonatorul acestui studiu, publicat în ediţia online a revistei New England Journal of Medicine.

Maladiile coronariene reprezintă prima cauză de mortalitate în Statele Unite.

Cercetătorii au analizat datele provenind de la 86.000 de americani care au suportat un pontaj coronarian şi 103.000 de americani care au apelat la angioplastie, în perioada 2004 - 2008.

Studiul a fost finanţat de Institutul naţional pentru inimă, plămâni şi sânge (National Heart Lung and Blood Institute/ NHLBI) din cadrul National Institutes of Health (NIH).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pontajul coronarian asigură pacienţilor o durată de viaţă mai mare decât angioplastia.
 Vizualizări articol: 1570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pontajul coronarian asigură pacienţilor o durată de viaţă mai mare decât angioplastia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei