Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2012 - Anul XVII, nr. 14 (4919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îmbătrânire timpurie

Nu e femeie pe lumea asta care să nu se viseze „îmbrăcată” într-o piele perfectă. Cu voie sau fără voie, însă, comit greșeli care le „costă”. De la fumat, până la expunerea excesivă la soare, iată numai câteva exemple de obiceiuri care provoacă îmbătrânirea prematură a pielii.

 

1. Expunere excesivă la soare

Razele ultraviolete sunt responsabile în proporție de 80 la sută de îmbătrânirea prematură a pielii. Razele UV acționează și în profunzime, deteriorând stratul de colagen și deshidratând pielea. Crema de protecție se aplică în cantități generoase cu 30 de minute înainte de expunerea la soare. În plus, trebuie evitat să ieșiți afară din case între orele 10.00 și 16.00.

 

2. Fumatul

Semnele îmbătrânirii cauzate de fumat nu apar imediat, însă trebuie să vă gândiți cum veți arăta peste zece ani. Fumatul îngustează vasele capilare de la nivelul feței care, astfel, va primi din ce în ce mai puțini nutrienți. În plus, tutunul afectează colagenul și elastina, substanţe care conferă elasticitate și rezistenţă pielii.

 

3. Dulciurile și alimentația nesănătoasă

Toată lumea știe că pielea reflectă sănătatea organismului. O dietă bogată în grăsimi, sare și zahăr afectează producția de colagen și elastină.

 

4. Îngrijirea incorectă a pielii

Foarte multe tratamente cosmetice și creme sunt aplicate greșit pentru că femeile nu-și cunosc tipul de ten. Curățarea, hidratarea, exfolierea, măștile nu sunt eficiente, ba chiar pot face mai mult rău, dacă nu sunt aplicate în funcţie de tipul de ten. În ceea ce privește frecvența, curățarea și hidratarea trebuie făcute zilnic, iar exfolierea și aplicarea măștilor - săptămânal.

 

5. Stresul

Stresul afectează producția de sebum. Pe termen lung, el duce la apariția ridurilor de la o vârstă relativ mică. Anxietatea, depresia și lipsa somnului pot cauza, de asemenea, probleme ale pielii.

(sfatulparintilor.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îmbătrânire timpurie.
 Vizualizări articol: 1376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Îmbătrânire timpurie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei