Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 ian 2012 - Anul XVII, nr. 11 (4916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicina tradiţională chinezească contribuie la creşterea eficienţei tratamentelor de fertilitate

Medicina tradiţională chinezească contribuie la creşterea eficienţei tratamentelor de fertilitate folosite în societatea occidentală modernă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii israelieni, informează dailymail.co.uk.
Medicina tradiţională chinezească - acupunctura şi terapiile cu diverse plante - a fost utilizată timp de multe secole pentru a calma durerile şi pentru a trata diverse afecţiuni.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că ea poate să stimuleze şi fertilitatea, dacă este folosită în combinaţie cu anumite tratamente folosite în societatea occidentală modernă.
O echipă de cercetători, coordonată de medicul Shahar Levi-Ari de la Universitatea din Tel Aviv, a comparat rata de succes înregistrată în cazul cuplurilor care au apelat la inseminarea intrauterină (IUI) în combinaţie cu acupunctura şi terapiile chinezeşti cu rata de succes înregistrată de inseminarea intrauterină simplă, fără aceste forme de medicină tradiţională asiatică.
IUI este o procedură de laborator ce constă în separarea spermatozoizilor cu viteză mare de deplasare de spermatozoizii care se deplasează cu o viteză scăzută. Spermatozoizii rapizi sunt implantaţi apoi în uterul femeilor, în perioada ovulaţiei, atunci când ovulul este expulzat din ovar, la mijlocul ciclului lunar menstrual.
Rezultatele acestui studiu, publicate în Journal of Integrative Medicine, au arătat o creştere semnificativă a fertilităţii, atunci când cele două terapii sunt aplicate împreună.
Atunci când IUI a fost combinată cu medicina tradiţională chinezească, 65,5% din cuplurile testate au fost capabile să procreeze, în comparaţie cu 39,4% din totalul cuplurilor din grupul de control, care au nu au beneficiat de acupunctură şi de terapii cu diverse plante.
Savanţii israelieni consideră că această metodă "se apropie cel mai mult de situaţia naturală" şi poate fi utilizată de femeile care folosesc spermă de la donatori sau în cazul în care sperma partenerului de viaţă al unei femei este centrifugată, pentru a contribui la creşterea mobilităţii spermatozoizilor în uter.
Cercetătorii israelieni au monitorizat progresele înregistrate de 29 de femei, cu vârstele cuprinse între 30 de ani şi 45 de ani, care au apelat la IUI în combinaţie cu terapiile chinezeşti, şi au comparat rezultatele acestora cu cele ale unui grup de 94 de femei, cu vârstele cuprinse între 28 de ani şi 46 de ani, care au beneficiat de IUI, fără să apeleze la medicina tradiţională asiatică.
Pe lângă IUI, cele 29 de femei din primul grup au apelat la şedinţe săptămânale de acupunctură şi au urmat un regim chinezesc de suplimente pe bază de plante, ce a constat în pudră de PeoniaAlbae şi Chuanxiong. Preparatele pe bază de plante chinezeşti au fost avizate favorabil de ministerul israelian al Sănătăţii.
Din cele 29 de femei din primul grup, 65,5% au rămas însărcinate, iar 41,4% au dat naştere unor bebeluşi sănătoşi. În grupul de control, doar 39,4% dintre femei au rămas însărcinate şi doar 26,9% au născut.
Diferenţele dintre ratele de succes au fost cu atât mai surprinzătoare, cu cât vârsta medie a femeilor din primul grup (39,4 ani) a fost mai mare faţă de vârsta medie a femeilor din al doilea grup (37,1 ani).
În mod obişnuit, cu cât vârsta mamei este mai mare, cu atât rata de succes a terapiilor de fertilitate este mai mică.
Există mai multe teorii despre felul în care medicina chinezească este benefică pentru rata fertilităţii. Potrivit uneia dintre ele, remediile din plante şi acupunctura influenţează ovulaţia şi ciclul menstrual, stimulează fluxul sangvin din uter, stimulează producerea de endorfine şi contribuie la calmarea organismului prin diminuarea stresului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicina tradiţională chinezească contribuie la creşterea eficienţei tratamentelor de fertilitate.
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Medicina tradiţională chinezească contribuie la creşterea eficienţei tratamentelor de fertilitate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei