Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 ian 2012 - Anul XVII, nr. 8 (4913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cei mai buni cinci antioxidanţi pentru sănătatea întregii familii

Încă de la cele mai fragede vârste, copiii trebuie învățați să consume alimente naturale, care conțin vitamine. Antioxidanții din acestea le vor veni de hac radicalilor liberi care fac atât de rău organismului, slăbind sistemul imunitar și invitând, practic, microbii, virușii, bolile să se instaleze în corp. Așa că, înainte de a le da copiilor o bomboană, gândiți-vă dacă nu ar fi mai bine să le oferiți o piersică, un kiwi sau fructe de pădure.

Iată care sunt cei mai buni antioxidanți de care corpul are nevoie și în ce alimente îi găsim, conform specialiștilor thenibble.com.

1. Beta-carotenul are un rol deosebit în prevenirea cancerului, prin anihilarea radicalilor liberi și „dizolvarea” substanțelor canceroase provenite din mediul extern. De asemenea, joacă un rol important în combaterea aterosclerozei, deoarece împiedică oxidarea lipoproteinelor de mică densitate (colesterolul LDL), reducând riscul apariției acestei boli și în consecință al producerii infarctului miocardic. De asemenea, beta-carotenul are efect antiîmbătrânire, protejează pielea împotriva radiațiilor ultraviolete și ajută la prevenirea numeroaselor boli cauzate de înaintarea în vârstă. Îl puteți găsi în: morcovi, cartofi dulci, spanac, dovlecei, caise, piersici, nectarine, mango, papaya.

2. Vitamina C este bine cunoscută pentru efectele sale: mărește rezistența vaselor sangvine, intervine în buna funcționare a țesuturilor și a diferitelor organe, are rol de reglare a glicemiei și colesterolului, de distrugere a toxinelor acumulate în organism, are acțiune antialergică, are rol de laxativ natural, mărește gradul de absorbție a fierului organic.
Le puteți administra copiilor vitamina C oferindu-le broccoli, ardei, kiwi, fructe de pădure, roșii și citrice.

3. Vitamina E este unul dintre cei mai puternici antioxidanți care ajută la dezvoltarea armonioasă a creierului. Vitamina E are efect diuretic și hipotensiv, întărește și protejează inima, limitează producerea de colesterol, ameliorează ritmul de dezvoltare a organelor genitale la pubertate, intervine în caz de tulburări de creștere la copii. O puteți găsi în stare naturală în semințe și uleiurile acestora presate la rece, în germenii de grâu, nuci, fasole și pește.

4. Acidul lipoic este un antioxidant care ajută la regenerarea vitaminelor C și E după ce au fost folosite la neutralizarea radicalilor liberi. De asemenea, are un rol important în transformarea glucozei în energie, previne hiperglicemia cronică și complicațiile asociate, cum ar fi neuropatia. Pentru a-i oferi copilului acid lipoic trebuie să-i includeți în alimentație carne roșie, cartofi, morcovi, sfeclă roșie, spanac, drojdie de bere și organe de animale.

5. Coenzima Q10 este o substanță prezentă în toate celulele organismului şi este indispensabilă desfăşurării normale a proceselor biologice şi biochimice, datorită rolului major deţinut în transportul energiei necesare celulelor.
Ca să fiţi siguri că micuţul vostru are un aport considerabil de coenzima Q10, introduceţi-i în alimentaţie sardine, macrou, ouă, ulei de soia, arahide, nuci şi seminţe.

(sfatulparintilor.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei mai buni cinci antioxidanţi pentru sănătatea întregii familii.
 Vizualizări articol: 2270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cei mai buni cinci antioxidanţi pentru sănătatea întregii familii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei