Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2012 - Anul XVII, nr. 6 (4911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Populara detoxifiere din ianuarie, după excesele din perioada sărbătorilor, este inutilă

Populara detoxifiere din ianuarie, după excesele din perioada sărbătorilor, este inutilă, fiind de preferat o soluţie pe termen lung în privinţa consumului de alcool - abstinenţa pentru câteva zile pe săptămână, pe tot parcursul anului, potrivit specialiştilor citaţi de bbc.co.uk.

Potrivit fundaţiei caritabile British Liver Trust, dar şi specialiştilor, renunţarea totală la consumul de alcool pentru numai o lună nu va îmbunătăţi sănătatea ficatului. În schimb, British Liver Trust recomandă renunţarea la alcool pentru câteva zile în fiecare săptămână.

Această abordare este justificată prin aceea că aportul total de alcool pe parcursul anului va fi diminuat şi ficatul va avea timp să-şi revină în fiecare săptămână. Dacă ficatul nu a fost afectat ireparabil, revenirea la starea normală se face foarte rapid, în doar 24 de ore.

În plus, abstinenţa totală din ianuarie poate da consumatorilor de alcool un fals sentiment de siguranţă şi impresia că pot face ulterior excese pe care să le anuleze printr-o detoxifiere rapidă, spune Mark Wright, specialist în bolile ficatului la Southampton General Hospital.

"Este la fel de raţional ca utilizarea creditului la maximum şi crearea de datorii tot anul, la gândul că se poate rezolva dacă mâncăm doar pâine prăjită în ianuarie", spune acesta.

British Liver Trust va lansa o campanie - "Love Your Liver" - pentru a încuraja oamenii să îşi menţină ficatul sănătos, în cadrul căreia promovează şi o alimentaţie sănătoasă şi exerciţiile fizice regulate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Populara detoxifiere din ianuarie, după excesele din perioada sărbătorilor, este inutilă.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Populara detoxifiere din ianuarie, după excesele din perioada sărbătorilor, este inutilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei