Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2012 - Anul XVII, nr. 6 (4911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nou antidot contra radiaţiilor mortale

Un nou antidot contra dozelor mortale de radiaţii, conceput sub forma unei biterapii, prezintă efecte protectoare pentru măduva osoasă, afirmă cercetătorii americani, citaţi de lefigaro.fr.

Salvarea şoarecilor iradiaţi cu doze mortale este de acum posibilă, graţie unui nou tratament pus la punct de savanţii americani de la Institutul de cercetări contra cancerului Dana Farber şi de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii. Publicat în revista Science Translational Medicine, "acest studiu deschide o nouă cale pentru tratarea persoanelor iradiate cu doze letale", a confirmat Marc Benderitter, cercetător la Institutul de radioprotecţie şi securitate nucleară (IRSN) din oraşul francez Fontenay-aux-Roses.

Metoda descoperită de Eva Guinan, Ofer Levy şi colegii lor pentru a le proteja pe animalele expuse la radiaţii considerabile, de 7 unităţi pe scala Gray, constă în administrarea timp de două săptămâni a unui antibiotic dintr-o clasă obişnuită, a fluorochinolonului, şi a unei mici proteine antibacteriene, denumită BPI. Aceste substanţe, administrate iniţial pentru a neutraliza efectele toxice ale bacteriilor care traversează mucoasa intestinală după expunerea la doze foarte puternice de radiaţii, s-au dovedit a fi capabile să protejeze şi măduva osoasă - primul ţesut afectat de radiaţii. La finalul tratamentului, 80% dintre şoarecii testaţi erau încă în viaţă, în timp ce toţi ceilalţi care au fost iradiaţi dar nu au primit acest tratament au murit.

Chiar dacă mai multe substanţe radioprotectoare sunt deja cunoscute de cercetători, această biterapie este unică, din cel puţin trei puncte de vedere. Mai întâi, ea este singura care poate să acţioneze în decurs de 24 de ore de la iradierea întregului corp, fapt care permite folosirea ei pe oamenii care au fost victime ale unui atac sau accident nuclear. Apoi, antibioticul şi BPI şi-au dovedit deja inocuitatea pe oameni, fapt care le scuteşte de îndelungatele şi costisitoarele teste de toxicitate necesare, făcând posibilă folosirea lor, cu caracter preventiv, pe persoanele care nu cunosc încă gradul de severitate al radiaţiei la care au fost expuse. În cele din urmă, aceste medicamente pot fi stocate cu uşurinţă: este un avantaj important, atunci când trebuie să se intervină rapid, în cazul existenţei unui număr mare de victime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nou antidot contra radiaţiilor mortale.
 Vizualizări articol: 1281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nou antidot contra radiaţiilor mortale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei