Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 ian 2012 - Anul XVII, nr. 2 (4907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un tratament preventiv care scade riscul de infectare cu virusul HIV va fi testat în Franţa

Un tratament preventiv, administrat înainte şi după raportul sexual, cu scopul de a împiedica infectarea cu HIV - virusul care declanşează maladia SIDA -, va fi subiectul unor teste clinice efectuate în Franţa pe bărbaţi homosexuali seronegativi, informează AFP.
"Trebuie să facem absolut tot ce putem pentru a scădea numărul de infectări noi cu HIV în rândul populaţiilor cel mai expuse", a declarat profesorul Jean-Michel Molina, coordonatorul acestui studiu.
Primul test de prevenţie medicamentoasă sau "profilaxie preexpunere (PrEP) la HIV" pentru persoanele gay seronegative din Franţa, lansat de Agenţia naţională de cercetări contra maladiei SIDA (ANRS), va grupa 300 de voluntari.
Jumătate dintre ei vor primi un placebo, iar ceilalţi un antiretroviral oral (Truvada), o combinaţie de două medicamente (Tenofovir şi FTC): două comprimate înainte şi în timpul perioadei de activitate sexuală (în weekend, de exemplu) şi un comprimat după raportul sexual.
Singurul alt studiu despre eficienţa tratamentului de preexpunere la HIV, pe persoane gay seronegative (studiul Iprex), a fost organizat în America de Sud şi în Thailanda.
Spre deosebire de acel studiu Iprex, în cadrul noului studiu (Ipergay) medicamentele vor fi distribuite "la cererea voluntarilor" pe durata perioadei de activitate sexuală.
Studiul francez se va derula în trei centre şi va fi repetat apoi şi în oraşul canadian Montréal.
Dacă etapa-pilot va reuşi, o a doua etapă va fi lansată, cu 1.900 de participanţi (incluzându-i pe primii 300).
Însă comprimatele nu înlocuiesc profilaxia: teste de depistare a bolilor cu transmitere sexuală, sfaturi şi prezervative, vaccinuri contra hepatitei A şi a hepatitei B vor fi oferite tuturor participanţilor.
Această "profilaxie combinată" nu reprezintă însă o metodă specifică de luptă contra virusului HIV. Pentru malarie, de exemplu, diverse mijloace de precauţie (pânză de protecţie impregnată cu substanţe, protecţia vestimentară, substanţe repulsive) se adaugă profilaxiei medicamentoase.
Tratamentele antiretrovirale (ARV) şi-au demonstrat, începând din 1996, capacitatea de reducere a mortalităţii şi de tratare a seropozitivilor, chiar dacă nu aduc cu sine vindecarea acestor persoane.
Din 1994, ele permit o limitare a contaminării de la mamă la bebeluş în timpul sarcinii şi al naşterii. Aceste medicamente sunt folosite şi ca tratament de urgenţă, după un raport sexual neprotejat.
ARV-urile, administrate corect, prezintă un interes deosebit şi pentru cuplurile serodiscordante (un partener este seropozitiv, iar celălalt este seronegativ).
În 2010, potrivit Institutului francez de supraveghere sanitară, din cele 6.300 de cazuri noi de infectare cu virusul HIV care au fost diagnosticate, 40% erau persoane homosexuale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tratament preventiv care scade riscul de infectare cu virusul HIV va fi testat în Franţa.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un tratament preventiv care scade riscul de infectare cu virusul HIV va fi testat în Franţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei