Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 dec 2011 - Anul XVI, nr. 303 (4901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Crime” împotriva tenului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Redactorii site-ului shine.yahoo.com vă atrag atenţia asupra obiceiurilor şi ritualurilor de frumuseţe care fac tenului mai mult rău decât bine.
Un ten sănătos şi luminos este de obicei cea mai importantă prioritate a femeilor atunci când vine vorba de frumuseţe, pentru menţinerea căreia doamnele şi domnişoarele depun eforturi importante şi sunt dispuse să cheltuiască sume considerabile. Ceea ce nu ştiu ele este faptul că, oricât ar încerca să îşi menţină sănătatea şi fermitatea pielii, atât timp cât nu vor renunţa la unele obiceiuri „nesănătoase”, rezultatele eforturilor lor nu se vor ridica la înălţimea aşteptărilor.

Iată câteva „crime împotriva tenului” pe care multe femei le comit zilnic, fără să îşi dea seama.

 

Duşmanii de dimineaţă

Probabil că cele mai multe dintre femei obişnuiesc să facă un duş fierbinte la prima oră a dimineţii, pentru a se pregăti pentru ziua abia începută. Duşul nu este doar o necesitate, ci o adevărată plăcere, doar câteva minute de răsfăţ şi relaxare nu strică niciodată. Totuşi, dacă apa folosită la duş este prea fierbinte, ea poate dăuna sănătăţii pielii, pentru că distruge stratul exterior al epidermei, provocând uscarea excesivă şi exfolierea. Efectele se fac simţite cu atât mai mult la nivelul tenului, căci pielea feţei este mult mai sensibilă. Evitaţi deci să vă spălaţi cu apă foarte fierbinte, iar în momentul în care vedeţi că pielea a început să se înroşească, ar trebui să ieşiţi de sub duş.
Alt duşman al tenului care „atacă” dimineaţa este... cafeaua. Motivul este destul de simplu: cafeina este unul dintre principalii vinovaţi pentru uscarea epidermei. Pentru a vă asigura supleţea pielii şi pentru a preveni apariţia sau adâncirea ridurilor, încercaţi să beţi cât mai puţină cafea (o cană dimineaţa este suficientă, dar săriţi peste celelalte, dacă aveţi acest obicei). Beţi, în schimb, foarte multă apă, singurul lichid care vă potoleşte setea cu adevărat şi care satisface şi nevoile de hidratare ale pielii.

 

Accesorii şi produse dăunătoare tenului

Probabil nu vă daţi seama, dar telefonul mobil poate fi un duşman redutabil al tenului. Intrând frecvent în contact cu ecranul şi tastele telefonului, tenul dezvoltă o sensibilitate care se poate transforma rapid în erupţii sau iritaţii neplăcute (şi inestetice), care apar în special pe obraji pe linia mandibulei. Nici nu e de mirare, dacă ne gândim că telefonul mobil este o gazdă foarte bună pentru microbi şi bacterii, care se adună din toate locurile pe unde ţinem telefonul. Pentru a evita astfel de probleme, este indicat să vă curăţaţi din când în când dispozitivul de comunicare. Ştergeţi-l bine cu şerveţele umede cu proprietăţi antibacteriene şi menţineţi-l cât se poate de curat.
Ochelarii de soare pot fi şi ei surse ale îmbolnăvirii tenului, mai ales dacă sunt supradimensionaţi. Fără îndoială că sunt accesorii esenţiale şi este recomandabil să îi purtaţi, dar aveţi grijă să îi curăţaţi periodic, pentru că ramele lor intră mereu în contact cu pielea sensibilă a feţei. Bacteriile adunate pe ochelari şi pe ramele lor se transferă foarte uşor pe obraji şi pe nas, provocând şi aici iritaţii şi chiar erupţii acneice.
În fine, alt „păcat” pe care îl comiteţi este faptul că nu vă protejaţi tenul atunci când folosiţi produse pentru îngrijirea părului. Fixativul este cel mai dăunător, dar nici efectul spumei sau gelului de păr nu sunt de neglijat. De aceea, atunci când vă coafaţi, este indicat să vă protejaţi conturul feţei cu bentiţe late de bumbac, împiedicând astfel chimicalele din produsele pentru păr să intre în contact cu tenul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Crime” împotriva tenului.
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Crime” împotriva tenului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei