Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 dec 2011 - Anul XVI, nr. 301 (4899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zece metode de a diminua sarea şi zahărul din dietă, fără a renunţa la alimentele gustoase

Faptul că excesul de zahăr sau de sare în alimentaţie poate duce la probleme de sănătate grave nu este un secret; totuşi, diminuarea cantităţii acestora nu înseamnă neapărat o mâncare fadă.

Site-ul specializat allyou.com prezintă zece metode prin care mâncarea nu îşi pierde gustul, ci devine mai interesantă, odată cu renunţarea la o parte din cantitatea de sare sau zahăr.

1. Eliminaţi sarea din conservele de legume, ton sau pui. Dacă acestea sunt deschise şi conţinutul lor este aşezat sub jet de apă, cantitatea de sodiu din ele se va diminua cu 40%.

2. Adăugaţi condimente în timp ce gătiţi. De exemplu, prăjiţi legumele în câteva linguri de ulei, suc de lămâie, puţină sare şi un praf de piper. Prăjţi-le 15-20 de minute, timp în care mestecaţi.

3. Dacă puneţi puţin cimbru uscat în omletă, nu veţi mai simţi nevoia să adăugaţi sare atunci când o mâncaţi, ea fiind deja destul de aromată.

4. Reduceţi condimentele din taco. În cazul cutiilor de semipreparate de taco, puneţi doar jumătate din condimentele din cutie şi completaţi cu pudră de chili, pudră de ceapă şi chimion.

5. Folosiţi sos de spaghete mai puţin sărat. Luaţi două borcane cu sos de spaghete, unul cu cantitatea de sare cu care sunteţi obişnuiţi, altul, mai puţin sărat. Faceţi un amestec din cele două, reducând în timp cantitatea de sos sărat.

6. Îndulciţi-vă micul dejun adăugând fructe uscate în cerealele pe care le mâncaţi.

7. Pentru gofre, înlocuiţi siropul cu un sos din zmeură proaspătă. Pentru sosul de zmeură aveţi nevoie de o cană cu fructe şi o linguriţă de scorţişoară. Zmeura şi scorţişoara se fierb până când se îngroaşă.

8. Pentru a face orezul mai aromat, puteţi adăuga un baton de scorţişoară, un praf de cardamon sau un vârf de praf de ghimbir în apă, înainte ca aceasta să fiarbă.

9. La reţetele pentru desert, înlocuiţi jumătate din cantitatea de zahăr necesară cu piure de fructe. Piureul poate fi făcut în casă sau se poate folosi piure de fructe pentru bebeluşi, din comerţ.

10. Legumele pot avea arome inedite, dulci, dacă sunt combinate cu un condiment potrivit. Astfel, morcovii pot fi gătiţi cu ghimbir, piureul de cartofi dulci, cu scorţişoară şi spanacul, cu un praf de nucşoară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece metode de a diminua sarea şi zahărul din dietă, fără a renunţa la alimentele gustoase.
 Vizualizări articol: 1111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Zece metode de a diminua sarea şi zahărul din dietă, fără a renunţa la alimentele gustoase2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Penibil trimis de
(21 dec 2011, 18:27:54
Cine l-a scris nici nu a avut curaj sa-l semneze. Site-ul de pe care ati luat informatiile e o prastie de facut bani pacalind fraierii. Dar luati de cititi ce scrie autorul articolului (preluand informatiile de site-ul ala cred). Cateva tampenii (nu am timp sa le mentionez pe toate):

2. "... prăjiţi legumele în câteva linguri de ulei". Prajeala, cateva linguri de ulei - mortale ! Legumele se gatesc sanatos in abur (nu prajite) sau in cel mai rau caz fierte. Iar uleiul si prajelile le lasati pentru altii !

5. Reduceţi condimentele din taco ... Ce-i aia "taco" ?. Completati cu "pudră de chili" - de unde o luam ?

6. Îndulciţi-vă micul dejun adăugând fructe uscate în cerealele pe care le mâncaţi. - cea mai proasta metoda ever - din cauza ca fructele uscate contin extrem de multa zaharuri. Medicii recomanda consumul de fructe proaspete. Nu mai spun ca pentru diabetici sunt interzise cu desavarsire fructele uscate. De ce oare ?

10. Matale ai incercat sa prepari piure de cartofi dulci cu scortisoara ? E ca si felul de mancare care se numeste sugestiv "caramele cu sunca".

Vai de voi fratilor, nu ca as fi avut o parere foarte buna despre ziaristi, dar sunteti praf !

P.S. Am cautat pe google sa vedem sursa. Ati preluat articolul cu copy-paste de pe mediafax - alti meseriasi ! Macar precizati sursa ca va faceti de ras de pomana. Sau puneti-va mintile la contributie si scrieti ceva valabil.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei