Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2011 - Anul XVI, nr. 300 (4898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Psihostimulentele nu prezintă riscuri cardiace

 Tratamentele contra tulburărilor de atenţie şi a hiperactivităţii nu conduc la o creştere a riscului de declanşare a crizelor cardiace, cel puţin pentru majoritatea pacienţilor care au participat la un studiu american, ale cărui rezultate au fost publicate luni, informează AFP.

Acest studiu, unul dintre cele mai importante din acest domeniu şi finanţat de Agenţia americană pentru medicamente (FDA), a fost realizat pe baza dosarelor medicale întocmite pentru 150.000 de persoane cu vârstele cuprinse în intervalul 25 - 64 de ani.

Articolul care prezintă rezultatele studiului poate fi consultat pe site-ul publicaţiei Journal of the American Medical Association (JAMA).

În trecut, cercetările întreprinse de savanţi au demonstrat faptul că psihostimulentele, precum amfetaminele, metilfenidatul sau pemonilul, pot să crească presiunea sangvină şi ritmul cardiac, însă nimeni nu a putut să demonstreze existenţa unor riscuri crescute de producere a crizelor cardiace sau a unor complicaţii grave.

Coordonatoarea studiului, Laurel Habel, o cercetătoare de la laboratorul Kaiser Permanente din statul american Carolina de Nord, a precizat însă că acesta a fost "un simplu studiu bazat pe date medicale, nu un studiu clinic veritabil".

De altfel, studiul a fost realizat pe o perioadă relativ scurtă - un an - şi nu a luat în considerare dosarele medicale ale persoanelor în vârstă de 45 de ani.

Aproximativ 1,5 milioane de americani iau psihostimulente, potrivit cifrelor oficiale furnizate de FDA, care datează din 2005. Dintre ei, doar o treime sunt adulţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Psihostimulentele nu prezintă riscuri cardiace.
 Vizualizări articol: 910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Psihostimulentele nu prezintă riscuri cardiace0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei