Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 dec 2011 - Anul XVI, nr. 298 (4896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Tot mai multe cazuri de rubeolă în ultima lună, majoritatea la grupa de vârstă 15-19 ani

Peste 800 de cazuri de rubeolă au fost înregistrate în ultima lună, majoritatea la grupa de vârstă 15-19 ani, cele mai multe fiind în judeţele Sălaj, Bihor, Alba, Harghita, Olt şi Cluj, potrivit statisticilor Ministerului Sănătăţii.

Numărul total al cazurilor de rubeolă din acest an a ajuns la 1.958, în ultima lună fiind înregistrate 820.

Astfel, dacă în luna februarie erau înregistrate zece cazuri, numărul acestora a crescut simţitor în ultima parte a anului, ajungând în decembrie în total la 1.958 de cazuri, boala fiind confirmată în 24 de judeţe şi în Bucureşti, conform statisticilor Ministerului Sănătăţii.

Cele mai multe cazuri de rubeolă au fost înregistrate în judeţele Sălaj, Bihor, Alba, Harghita, Olt şi Cluj, în Bucureşti fiind confirmate 11 cazuri.

Din statisticile Ministerului Sănătăţii rezultă că rubeola este o boală transmisă mai ales în colectivităţile de elevi şi studenţi, nefiind nici un caz de transmitere congenitală.

 

Cele mai multe cazuri de rujeolă, în judeţele din nord-vestul ţării

În urmă cu o săptămână, Ministerul Sănătăţii anunţa că numărul cazurilor de rubeolă a crescut anul acesta de aproape trei ori faţă de 2010. Astfel, dacă în 2010 au fost înregistrate 350 de cazuri de rubeolă, anul acesta au fost confirmate 1.064 de cazuri.

Şi numărul cazurilor de rujeolă a crescut de aproape 20 de ori în acest an faţă de 2010, respectiv de la 193 la 3.270, cele mai multe fiind înregistrate în judeţele Bihor, Cluj, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare. Astfel, dacă în 2010 au fost confirmate în toată ţara 193 de cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, în 2011 numărul acestora a crescut la 3.270 de îmbolnăviri, preciza Ministerul Sănătăţii.

Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în judeţele din nord-vestul ţării, respectiv în Bihor - 560 de cazuri, Cluj - 462, Maramureş - 422, Sălaj - 341 şi Satu Mare - 319 cazuri.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul cazurilor de rubeolă şi rujeolă a crescut în toate ţările europene, iar în acest context şi România este afectată.

Principala cauză a îmbolnăvirilor se datorează absenţei vaccinării la grupele de vârstă eligibile, cuprinse în calendarul de vaccinare gratuită al Ministerului Sănătăţii.

 

Comunităţile cele mai afectate au fost cele de romi în 2010

În anul 2010, comunităţile cele mai afectate au fost cele de romi, care au copii nevaccinaţi. În acest an, infecţia s-a extins şi la copii nevaccinaţi din unităţile de învăţământ preşcolar şi şcolar.

Direcţiile de sănătate publică au intervenit în focare, iar pentru stoparea extinderii numărului de îmbolnăviri au vaccinat suplimentar persoanele care până atunci nu au fost imunizate.

Ministerul Sănătăţii a dispus organizarea unei campanii suplimentare de vaccinare în toate colectivităţile în care există riscul creşterii numărului de îmbolnăviri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot mai multe cazuri de rubeolă în ultima lună, majoritatea la grupa de vârstă 15-19 ani.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tot mai multe cazuri de rubeolă în ultima lună, majoritatea la grupa de vârstă 15-19 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei