Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 dec 2011 - Anul XVI, nr. 290 (4888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul cazurilor de rujeolă a crescut de aproape 20 de ori în 2011 faţă de anul precedent

Numărul cazurilor de rujeolă a crescut de aproape 20 de ori în acest an faţă de 2010, respectiv de la 193 la 3.270, cele mai multe fiind înregistrate în judeţele Bihor, Cluj, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare, informează Ministerul Sănătăţii.

Astfel, dacă în 2010 au fost confirmate în toată ţara 193 de cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, în 2011 numărul acestora a crescut la 3.270 de îmbolnăviri.

Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în judeţele din nord-vestul ţării, respectiv în Bihor - 560 de cazuri, Cluj - 462, Maramureş - 422, Sălaj - 341 şi Satu Mare - 319 cazuri, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Şi numărul cazurilor de rubeolă a crescut anul acesta de aproape trei ori faţă de anul trecut. Dacă în 2010 au fost înregistrate 350 de cazuri de rubeolă, anul acesta au fost confirmate 1.064 de cazuri.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul cazurilor de rubeolă şi rujeolă a crescut în toate ţările europene, iar în acest context şi România este afectată.

Principala cauză a îmbolnăvirilor se datorează absenţei vaccinării la grupele de vârstă eligibile, cuprinse în calendarul de vaccinare gratuită al Ministerului Sănătăţii.

În anul 2010, comunităţile cele mai afectate au fost cele de romi, care au copii nevaccinaţi. În acest an, infecţia s-a extins şi la copii nevaccinaţi din unităţile de învăţământ preşcolar şi şcolar.

Direcţiile de sănătate publică au intervenit în focare, iar pentru stoparea extinderii numărului de îmbolnăviri au vaccinat suplimentar persoanele care până atunci nu au fost imunizate.

Ministerul Sănătăţii a dispus organizarea unei campanii suplimentare de vaccinare în toate colectivităţile în care există riscul creşterii numărului de îmbolnăviri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul cazurilor de rujeolă a crescut de aproape 20 de ori în 2011 faţă de anul precedent.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul cazurilor de rujeolă a crescut de aproape 20 de ori în 2011 faţă de anul precedent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei