Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 oct 2011 - Anul XVI, nr. 256 (4854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum putem ajuta o persoană care suferă de depresie

Cel mai important lucru pe care îl putem face pentru a ajuta o rudă sau un prieten care suferă de depresie, este să îl susţinem în demersul de a găsi un terapeut  care să îi recomande un tratament adecvat. Uneori este necesar să realizăm o programare în numele persoanei care suferă de depresie şi să îl însoţim la cabinetul de terapie. Următorul lucru important este oferirea suportului emoţional ce constă în calmul,  înţelegerea şi căldura cu care înconjuram persoana ce suferă de depresie. Încercaţi să implicaţi pacientul în diferite conversaţii şi să-l ascultaţi cu atenţie şi interes. Nu îl contraziceţi în ceea ce spune şi nu fiţi depreciativi. Prezentaţi-i situaţia reală şi oferiţi-i ajutorul de care are nevoie.

Nu minimalizaţi importanţa gândurilor negative şi informaţi întotdeauna terapeutul despre ele. Încurajaţi pacientul să iasă din casă, luaţi-l la plimbare, la cinematograf, la o sală de sport, implicaţi-l în orice altă formă de activitate şi dacă refuză, reluaţi propunerea după o perioadă de timp. Pe moment, prea multe insistenţe pot duce la agravarea sentimentelor de inadecvare şi eşec.

Evitaţi să-i spuneţi: "fă lucrurile singur", "trebuie să-ţi asumi aceste responsabilităţi", "trebuie să faci ceva pentru a ieşi din această stare". Nu ignoraţi niciodată comentariile legate de suicid şi comunicaţi aceste informaţii, terapeutului care îl tratează pe prietenul sau ruda dumneavoastră.

Dacă sesizaţi că pacientul nu doreşte să participe la diverse activităţi alături de dumneavoastră, încurajaţi-l să-şi reia individual, activităţile care-i plăceau, cum ar fi: sportul, muzica, plimbările, exerciţiile energetice, yoga şi nu încercaţi să fortaţi o persoană depresivă să se implice în prea multe activităţi şi prea repede.

Nu acuzaţi pacientul depresiv de faptul că, doar pretinde că este bolnav şi că, de fapt se complace într-o stare de inerţie şi negativism şi nu va aşteptaţi să-şi revină fără un ajutor de specialitate de lunga durată. Cei mai mulţi dintre pacienţi, în măsura în care primesc tratamentul potrivit şi susţinerea emoţională necesară, se vindecă, revenind la starea lor normală de sănătate. Dacă în 2 luni nu observăm nici o îmbunătăţire vizibilă în starea de sănătate a persoanei depresive atunci este indicat să căutăm o altă metodă de tratament şi să mai cerem sfatul unui alt specialist. Este recomandat să evitaţi deplasarea pe la mai mulţi terapeuţi şi nerespectarea curelor şi terapiilor indicate de primii specialişti la care aţi fost. Această căutare permanentă a “terapeutului potrivit”, încercarea mai multor terapii, fără a urma una, o perioadă mai mare de timp, bulversează pacientul şi îi dă senzaţia de neputiinţă în a-şi gestiona eficient paşii spre vindecare.

 

MOISOIU MIHAI MARIUS

PSIHOLOG

TERAPEUT – TERAPII ALTERNATIVE

WWW.ONLINETHERAPYM.COM

WWW.TERAPIACUPLULUI.RO

TEL : 0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum putem ajuta o persoană care suferă de depresie.
 Vizualizări articol: 1612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cum putem ajuta o persoană care suferă de depresie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei