Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2011 - Anul XVI, nr. 242 (4840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terapii în cuplu

Exerciţiile Kegel, pentru sănătate şi armonie în cuplu

Exerciţiile Kegel au fost denumite astfel după numele doctorului Arnold Kegel, care a căutat o metodă eficientă în tratarea incontinenţei urinare.

Terapeuţii recomandă aceste exerciţii femeilor care suferă de incontinenţă la efort, femeilor supraponderale, celor care au suferit o intervenţie chirurgicală abdominală sau o operaţie de cezariană. Exerciţiile Kegel îi pot ajuta şi pe bărbaţii care suferă de disfuncţii erectile, ejaculare precoce, incontinenţa urinară sau pe aceia ce doresc să îşi mărească considerabil performanţele sexuale.

Exerciţiile Kegel aduc beneficii şi femeilor sănătoase, deoarece cresc considerabil plăcerea din timpul actului sexual şi facilitează apariţia orgasmelor multiple. Dacă le efectuează constant, bărbaţii pot avea erecţii puternice, orgasme mai dese şi mai intense, chiar dacă au trecut de 45-50 de ani.

Trebuie să ştiţi de la început că, pentru a fi eficiente, exerciţiile trebuie făcute corect, trebuie să fiţi perseverenţi şi să aveţi răbdare. Primul pas este identificarea corectă a muşchilor pubococcigieni: în timp ce vă aflaţi pe toaletă, încercaţi să opriţi jetul urinar; muşchii care se contractă sunt muşchii pubococcigieni.

Repetaţi acest exerciţiu, până când învăţaţi să controlaţi aceşti muşchi.

Marele avantaj constă în faptul că exerciţiile Kegel pot fi efectuate şi la birou sau stând în faţa televizorului, în pat sau chiar şi în timp ce mergeţi.

Pentru a obţine eficienţa maximă, este necesar să aveţi tot corpul relaxat, să încordaţi numai grupa muşchilor pubococcigieni, fără să implicaţi şi muşchii abdominali, muşchii coapselor sau pe cei ai feselor şi să exersaţi în poziţii cât mai diverse ale corpului. De asemenea, încercaţi să nu vă ţineţi respiraţia în timp ce efectuaţi contracţiile.

Contractaţi muşchii pubococcigieni, menţineţi starea de încordare timp de trei, patru secunde, relaxaţi-vă apoi, pentru încă trei, patru secunde, repetaţi mişcarea de cincisprezece ori, repetaţi exerciţiile de trei ori pe zi.

Odată ce aţi reuşit să efectuaţi corect contracţiile de trei, patru secunde, puteţi încerca să menţineţi starea de încordare timp de cinci secunde, relaxându-vă apoi tot cinci secunde. Creşterea trebuie să fie graduală, atât în ceea ce priveşte numărul de exerciţii zilnice cât şi în privinţa duratei contracţiilor. Exersaţi până când veţi reuşi să menţineţi contracţia timp de cincisprezece secunde, cu cincisprezece secunde de pauză.

O metodă eficientă este să vă creaţi o rutină din efectuarea exerciţiilor timp de cinci – zece minute dimineaţa, înainte de a vă da jos din pat şi seara înainte de culcare.

Nu uitaţi că exerciţiile Kegel sunt eficiente numai dacă sunt făcute cu regularitate, exersând cu tenacitate, zi de zi. Dacă sunteţi perseverenţi, primele rezultate vor apărea la patru  – cinci săptămâni de la începerea exerciţiilor.

Mihai Marius MOISOIU
terapeut – terapii alternative
TEL : 0747938599
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exerciţiile Kegel, pentru sănătate şi armonie în cuplu.
 Vizualizări articol: 1283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Exerciţiile Kegel, pentru sănătate şi armonie în cuplu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei