Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 sep 2011 - Anul XVI, nr. 227 (4825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hepatitele virale B şi C provoacă decesul a aproximativ un milion de oameni anual, în întreaga lume

Hepatitele virale B şi C provoacă decesul a aproximativ un milion de oameni anual, în toată lumea, la nivel naţional incidenţa hepatitelor A şi B fiind de 16,2, respectiv 2,4 la 100.000 de locuitori, cea a hepatitei virale C fiind mai scăzută, potrivit datelor prezentate la o conferinţă naţională.

Pacienţi cu boli ale ficatului, susţinători ai acestora, precum şi cadre medicale din întreaga ţară au participat la a treia ediţie a Conferinţei Naţionale a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), atrăgând atenţia asupra lipsei de informaţie la nivelul populaţiei dar şi asupra problemelor cu care se confruntă bolnavii.

Printre concluziile conferinţei, în urma observaţiilor şi argumentelor aduse de pacienţi, s-a numărat şi lipsa de informare a populaţiei cu privire la etiologia şi a modului de transmitere a afecţiunilor hepatice.

Specialiştii au discutat despre necesitatea ueni campanii de depistare timpurie a bolii, pentru ca oamenii să afle din timp şi să poată urma terapiile specifice, dar şi de o campanie de informare la nivel naţional, întrucât pacienţii au sesizat că de multe ori sunt discriminaţi la locurile de muncă, în societate şi chiar în familie de către cei neinformaţi.

Participanţii la conferinţă au decis să înceapă demersurile pentru ca listele de aşteptare la tratament să dispară, având în vedere că cei mai mulţi pacienţi au fost infectaţi înainte de anii '90, în spitale, iar acum, protocolul terapeutic este incomplet.

Dr. Felicia Coman, şef de secţie Gastrologie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Braşov, a declarat că este extrem de important să se conştientizeze că pacienţii cu afecţiuni hepatice nu sunt un risc pentru ceilalţi dar şi că, odată încheiat tratamentul terapeutic, controalele medicale trebuie continuate pe tot parcursul vieţii.

Georgeta Negoiţă, reprezentanta Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, a completat că, netratate şi neacompaniate de măsuri şi stil de viaţă, hepatitele virale se cronicizează şi duc la boli grave, precum ciroza şi cancerul hepatic.

"Numai hepatitele virale B şi C provoacă decesul a aproximativ un milion de oameni anual, în întreaga lume. Statisticile la nivel naţional arată că incidenţa hepatitelor virale A şi B este de 16,2, respectiv 2,4 la 100.000 de locuitori, pe când incidenţa hepatitei virale C este raportată la 0,3", a precizat Negoiţă.

Dezbaterile au impus şi luarea unor decizii cu privire la demersurile ce trebuie iniţiate cu scopul de a sensibiliza decidenţii în adoptarea unor măsuri impetuos necesare pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor cu hepatită, care au şi hemofilie sau talasemie, de cele mai multe ori în urma tratamentelor tranfuzionale.

"Vom începe demersurile pentru a aduce modificări ale protocolului terapeutic pe hepatite şi ciroze de etiologie virală. Având în vedere complexitatea şi evoluţia afecţiunilor asociate, este necesară prioritizarea la tratament, asemenea celor cu cancer", au subliniat reprezentanţii organizaţiilor de pacienţi.

Specialiştii au atras atenţia că este important să se testeze cât mai mulţi oameni, pentru a-şi putea schimba stilul de viaţă, pentru a putea fi urmăriţi de medici şi, la nevoie, să înceapă tratamentele specifice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hepatitele virale B şi C provoacă decesul a aproximativ un milion de oameni anual, în întreaga lume.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hepatitele virale B şi C provoacă decesul a aproximativ un milion de oameni anual, în întreaga lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
(26 sep 2011, 13:24:29
ISTORICUL AFECTIUNII HEPATICE,ESTE DEOSEBIT DE IMPORTANT.
LA NOI SE POATE INCEPE,CU CRIMINALA ADUCTIUNE DE,,APA POTABILA'' DE LA FD.MOLDOVEI,STATIA DE EPURARE,P.BODNARENKO,SI TERMINAND CU NOUA ADUCTIUNE DE LA SADOVA,CARE NE SERVESTE APA TOT DIN RAUL MOLDOVA.
LA CARE MAI ADAUGAM,2 IAZURI DE DECANTARE,W.C.-URILE DE PE MALUL APEI ,PANA LA MOLD.SULITA,MOVILELE DE GUNOI DE GRAJD,AFLATE IN APROPIEREA APEI,DEVERSARILE DIN GOSPODARII,ETC.NU TREBUIE OMIS NICI CARTIERUL A.PAUKER & V.LUCA,TOT DIN FD. MOLD. UNDE DIN DECANTOR SE VIDANJEAZA,,FOARTE DES SI REGULAT''.A SE VEDEA,VANZARILE DE MEDICAMENTE,SPECIFICE PARAZITOZELOR SI AFECTIUNILOR FICATULUI,STOMACULUI,INTESTINR
SUNTEM IN 2011 SI DEOCAMDATA,NIMENI NU A PLATIT PTR ACEST GENOCID LENT,DAR NU SE STIE IN VIITORUL APROPIAT CE LI SE REZERVA.
ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei