Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2011 - Anul XVI, nr. 207 (4805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cât de des trebuie să ne spălăm pe cap?

O femeie petrece, în medie, 23 de minute coafându-se. Aceasta înseamnă că aproximativ două ore şi jumătate sunt petrecute astfel săptămânal. Dar dacă nu s-ar mai acorda atât timp întreţinerii părului?

În timp ce aproximativ 40 la sută dintre femei se spală pe cap zilnic, în urma unui studiu s-a constatat că tot mai multe femei şi tot mai mulţi bărbaţi renunţă la şamponarea zilnică în speranţa că părul va fi mai sănătos şi va avea un aspect plăcut, scrie huffingtonpost.com

Această mişcare a început să adune adepţi, care uneori stau şi câteva săptămâni fără să se spele pe cap. Vedete precum Jessica Simpson şi Robert Pattinsion sunt printre ei.

Atunci când au fost întrebaţi, cercetătorii au declarat că spălarea zilnică a părului nu este sub nici o formă necesară pentru o bună sănătate a scalpului şi a părului.

Părul şi scalpul sunt două părţi ale corpului complet diferite - scalpul este partea "vie" care trebuie să fie curăţată pentru a se menţine sănătoasă, iar părul este partea "moartă" care se degenerează dacă este spălat cu un şampon agresiv.

Explicaţia constă în faptul că îndepărtarea straturilor de grăsimi sănătoase de pe firul de păr, prin şamponarea zilnică, părul devine mai puţin rezistent. În consecinţă şamponul este bun pentru scalp dar nu şi pentru păr.

Specialiştii recomandă o pauză de o zi între şamponări. La spălare, curăţarea scalpului cu şampon trebuie să se facă cu grijă şi să se evite şamponarea lungimii părului pentru a evita deteriorarea acestuia.

Pentru persoanele cu părul gras care vor să ia o pauză de la şamponarea zilnică, specialiştii recomandă folosirea unui şampon pentru tipul lor de păr în zilele în care decid să îl spele.

Cei care iau pauze mari între spălările pe cap trebuie să fie atenţi la sănătatea scalpului lor. Persoanele cu mătreaţă, de exemplu, trebuie să ştie că nespălându-se pe cap constant vor înrăutăţi situaţia, spune George Costerellis, dermatolog la Universitatea din Pennsylvania.

Un alt efect negativ este stoparea creşterii părului. "Dacă ajungi în extremă şi nu îti speli părul timp de o săptămână, fire moarte de păr se vor aduna pe suprafaţa scalpului" spune Costerellis. Îndepărtarea părului mort poate stimula creşterea părului. În cazul persoanelor care au petrecut mult timp fără a se spăla pe cap s-a constat faptul că aceştia nu au nevoie să se tundă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cât de des trebuie să ne spălăm pe cap?.
 Vizualizări articol: 1024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cât de des trebuie să ne spălăm pe cap?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei