Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2011 - Anul XVI, nr. 205 (4803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfaturi pentru a te trezi odihnit

Cu toţii avem nevoie de ajutor pentru a ne trezi dimineaţa- unii apelează la un ceas cu alarmă, alţii la o cană mare cu cafea. Se estimeză că 62 la sută dintre persoane au probleme cu trezitul devreme.

Dacă te trezeşti obosit şi simţi că ai nevoie de măcar o oră de somn în plus, două lucruri nu sunt în regulă: fie nu ai dormit suficient, fie organismul tău nu este obişuit cu un anumit ritm. Corpul uman are un ceas biologic foarte bine pus la punct, relatează dailymail.co.uk.

Cu o oră înainte de trezire corpul intră într-un proces de refacere: somnul devine mai uşor, temperatura corpului începe să crească, iar numeroşi hormoni precum cel al stresului sunt eliberaţi. Dar dacă organismul nu are un anume ritm, corpul nu ştie când să intre în procesul de refacere. Studiile arată că unul din cinci oameni se bazează pe casul biologic pentru a se trezi.

 

Orice ai face, nu adormi la loc

Majoritatea oamenilor apasă butonul de snooze pentru a obţine zece sau douăzeci de minute de somn în plus. Experţii o consideră cea mai proastă practică. Acest lucru are o strânsă legătură cu ora de refacere premergătoare momentului trezirii.

În momentul în care adormim la loc, organismul intră încă o dată în somnul profund din care nu este indicat să ne trezim. Experţii recomandă potrivirea alarmei la ora trezirii şi deschiderea ferestrelor pentru a permite luminii să pătrundă în încăpere. Astfel organismul este atentionat că este dimineaţă.

 

Trezitul e crimă

Tranziţia de la starea de somnolenţă la cea de vigilenţă este un proces stresant pentru organism. Specialiştii susţin că în timpul somnului corpul suferă multe schimbări: temperatura corpului scade, la fel şi presiunea sângelui.

Corpul are nevoie de timp pentru a se adapta. Dacă nu beneficiază de această perioadă de tranziţie presiunea ridicată a sângelui poate cauza un infarct.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfaturi pentru a te trezi odihnit.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sfaturi pentru a te trezi odihnit5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei