Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 aug 2011 - Anul XVI, nr. 197 (4795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părinţii trebuie să cureţe gingiile bebeluşilor, înainte de apariţia dinţilor acestora

Părinţii trebuie să cureţe gingiile bebeluşilor, încă înainte de apariţia dinţilor acestora, pentru a preveni apariţia problemelor dentare ale copiilor lor, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de University of Illinois din Statele Unite.

Mamele ştiu deja, în general, că trebuie să perieze dinţii de lapte ai bebeluşilor lor, încă din momentul în care aceştia încep să iasă, în jurul vârstei de şase luni.

Potrivit acestui studiu recent, savanţii americani le recomandă tuturor părinţilor să înceapă să se îngrijească de gingiile bebeluşilor lor mult mai devreme, după ce au descoperit câteva sute de bacterii în cavităţile bucale ale bebeluşilor.

Studiul cercetătorilor de la University of Illinois s-a concentrat asupra bebeluşilor care încă nu aveau dinţi, spre deosebire de cele mai multe dintre studiile anterioare, realizate pe copii mai mari, care aveau deja carii dentare.

Savanţii americani, coordonaţi de profesorul Kelly Swanson, au folosit un test ADN pentru a examina întreaga populaţie de bacterii din cavităţile bucale ale bebeluşilor. Ei au descoperit astfel mult mai multe specii de bacterii decât bănuiau şi consideră că descoperirea lor face ca riscul de apariţie a cariilor dentare să fie mult mai mare, informează dailymail.co.uk.

"Ca multe alte boli, cariile dentare reprezintă rezultatul existenţei mai multor bacterii care trăiesc într-o comunitate, nu doar rezultatul existenţei unui singur patogen", a spus Kelly Swanson.

"Acum recunoaştem că «fereastra de infectare», depre care se credea că apare la o vârstă a copilului cuprinsă între 19 şi 33 de luni, apare în realitate la o vârstă mult mai timpurie", a adăugat profesorul american.

The American Academy of Pediatric Dentistry recomandă tuturor părinţilor să cureţe gingiile bebeluşilor lor încă de atunci când aceştia nu au dinţi. Agenţia echivalentă din Marea Britanie încă nu a adoptat acest set de recomandări.

Părinţii sunt sfătuiţi, totodată, să limiteze consumul de alimente şi de băuturi ce conţin zahăr fermentabil la cantităţi minime.

Descoperirea cercetătorilor americani este mai puţin susceptibilă de a fi aplicată la bebeluşii care sunt hrăniţi exclusiv prin alăptare naturală în primele şase luni de viaţă. Acest lucru se datorează faptului că laptele matern conţine anticorpi şi antitoxine, în timp ce laptele praf pentru sugari poate avea un conţinut ridicat de zahăr.

În Statele Unite, 40% dintre copii au deja carii dentare în momentul în care împlinesc vârsta de trei ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii trebuie să cureţe gingiile bebeluşilor, înainte de apariţia dinţilor acestora.
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părinţii trebuie să cureţe gingiile bebeluşilor, înainte de apariţia dinţilor acestora0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei