Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 aug 2011 - Anul XVI, nr. 192 (4790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetătorii au descoperit mecanismul prin care grăsimile contribuie la declanşarea diabetului

Cercetătorii americani au descoperit mecanismul prin care grăsimile din alimentaţie contribuie la declanşarea diabetului de tipul II, acest lucru fiind un pas înainte în conceperea unui tratament pentru această boală ce afectează din ce în ce mai mulţi oameni la nivel mondial, informează Daily Mail.

În urma unui studiu realizat pe şoareci şi oameni, cercetătorii au descoperit că nivelurile ridicate de grăsimi în organism afectează modul de funcţionare a două proteine cheie care au rol în dezvoltarea diabetului.

Proteinele FOXA2 şi HNF1A activează o enzimă din pancreas, care, în cazul oamenilor sănătoşi, previne dezvoltarea diabetului. Dacă aceste proteine nu mai funcţionează, enzima este blocată, acest lucru afectând capacitatea celulelor secretoare de insulină din pancreas de a regla nivelurile de zahăr din sânge. În absenţa acestui mecanism, nivelul de zahăr din sânge nu poate fi reglat în mod corespunzător.

Coordonatorul studiului, profesorul Jamey Marth, de la Sanford-Burnham Medical Research Institute din Statele Unite, a declarat că această descoperire poate conduce la conceperea unor metode de prevenire sau chiar de tratare a diabetului.

Studiul a fost publicat în Nature Medicine.

Diabetul de tipul II este asociat mai ales cu obezitatea, sedentarismul şi alimentaţia nesănătoasă, spre deosebire de diabetul de tipul I, insulinodependent, care este o tulburare autoimună.

La nivel mondial, aproximativ 350 de milioane de adulţi sunt bolnavi de diabet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetătorii au descoperit mecanismul prin care grăsimile contribuie la declanşarea diabetului.
 Vizualizări articol: 835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cercetătorii au descoperit mecanismul prin care grăsimile contribuie la declanşarea diabetului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei