Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iun 2011 - Anul XVI, nr. 133 (4731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Maladia Parkinson creşte riscul de apariţie a melanomului

Persoanele care suferă de maladia Parkinson se confruntă cu un risc de până la două ori mai mare de a se îmbolnăvi de un cancer de piele letal, potrivit unei meta-analize ce a studiat concluziile obţinute în urma a 12 studii clinice, publicată în Statele Unite ale Americii, informează AFP.

Precedentele studii s-au finalizat cu rezultate neconcludente, însă această meta-analiză realizată de National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS), publicată în revista medicală Neurology, a evidenţiat un risc considerabil crescut de apariţie a melanomului la pacienţii suferind de Parkinson, o maladie neurodegenerativă.

Astfel, femeile care suferă de maladia Parkinson prezintă un risc de 1,5 ori mai mare în comparaţie cu restul populaţiei de a dezvolta un melanom - forma cea mai periculoasă de cancer al pielii -, iar în cazul bărbaţilor bolnavi de Parkinson, acest risc este de două ori mai mare.

În schimb, nicio legătură între Parkinson şi celelalte tipuri de cancer de piele nu a fost evidenţiată în această meta-analiză. Cele 12 studii din cadrul ei au fost realizate între anii 1965 şi 2010.

În fiecare dintre cele 12 studii, numărul pacienţilor suferind simultan de Parkinson şi melanom nu depăşea 10 cazuri, însă meta-analiza a evidenţiat în mod clar raportul dintre cele două boli.

"Pacienţii care suferă de maladia Parkinson prezintă, în general, un risc mai mic de a se îmbolnăvi de cancer, în special de cancerele asociate cu fumatul, însă ei prezintă un risc mai mare de melanom", a rezumat Honglei Chen, coordonatorul acestei meta-analize.

"Una dintre explicaţiile posibile pentru această legătură între maladia Parkinson şi melanom constă în faptul că ambele boli ar putea avea în comun factori de risc genetici şi de mediu", a adăugat acelaşi cercetător, care a precizat, totuşi, că "înţelegerea acestei legături este încă foarte segmentată".

În lume, între 5 şi 10 milioane de persoane suferă de maladia Parkinson, o boală neurologică progresivă care afectează mişcările trupului, făcând aproape imposibile mersul, vorbirea şi scrisul. Boala apare ca urmare a distrugerii celulelor nervoase din creier.

Aproximativ 132.000 de pacienţi cu melanom sunt diagnosticaţi în fiecare an pe plan mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maladia Parkinson creşte riscul de apariţie a melanomului.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maladia Parkinson creşte riscul de apariţie a melanomului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei