Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 apr 2011 - Anul XVI, nr. 95 (4693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Munca la birou: La ce boli sunt expuşi cei care stau mult timp pe scaun

Statul pe scaun timp îndelungat afectează masa musculară, articulaţiile şi coloana vertebrală. Problemele oftalmologice şi obezitatea fac parte şi ele din riscurile meseriei. În plus, un studiu recent, realizat de oamenii de ştiinţă de la Institutul Oncologic din Marea Britanie, arată că persoanele care lucrează la birou prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de cancer de colon, informează Daily Mail.

Studiul, publicat în Jurnalul American de Epidemiologie, mai arată că dieta bogată în grăsimi, consumul excesiv de carne roşie şi sedentarismul sunt alţi factori de risc în dezvoltarea cancerului colorectal.
Studii anterioare care au demonstrat că bărbaţii care petrec 90% din orelor de munca pe scaun prezintă un risc cu 30% mai mare de a se îmbolnăvi de cancer de prostată, comparativ cu cei care au o slujbă activă.
Cercetările realizate de specialiştii de la Universitate din Australia au arătat că perioadele lungi de inactivitate fizică în timpul unei zile reprezintă un factor de risc pentru cancerul de colon şi rect, chiar şi în condiţiile în care angajaţii practică exerciţii fizice în timpul liber.

Statisticile de specialitate din SUA arată că angajaţii îşi petrec peste 55% din timp pe scaunul de la birou. Astfel, potrivit cercetătorilor, persoanele a căror slujbă presupune să stea toată ziua pe scaun prezintă un risc cu 94% mai mare de a dezvolta o tumoră în zona colonului distal, o parte importantă a intestinului care face legătura cu rectul.

Atât la nivel mondial, cât şi în România, cancerul intestinului gros este al doilea tip de cancer ca frecvenţă în rândul populaţiei, arată statisticile din domeniu. Anual, în Europa, în jur 190.000 pacienţi sunt diagnosticaţi cu această boală. Aproximativ 20% dintre pacienţi sunt, în momentul diagnosticării, deja în fază metastatică a bolii (n.r. cancerul s-a extins dincolo de intestinul gros). De asemenea, 56.000 de persoane mor anual din cauza acestei maladii în SUA, iar rata mortalităţii în Europa depăşeste 100.000 de pacienţi. Incidenţa anuală a acestei forme de cancer în România este de 8.696 cazuri noi.

 

(gandul.info)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Munca la birou: La ce boli sunt expuşi cei care stau mult timp pe scaun.
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Munca la birou: La ce boli sunt expuşi cei care stau mult timp pe scaun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei