Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 feb 2011 - Anul XVI, nr. 30 (4628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noile reglementări alimentare ale administraţiei americane: Mai puţină sare!

 

Guvernul american a anunţat noile reglementări alimentare - norme care sunt revizuite la fiecare cinci ani - şi îi îndeamnă pe toţi cetăţenii americani să îşi reducă consumul zilnic de sare cu o treime faţă de valorile actuale, informează AFP.

Cantitatea zilnică de sare recomandată reprezintă jumătate din consumul zilnic din urmă cu 50 de ani al unei persoane de pe teritoriul american.

Cea de-a şaptea ediţie a Reglementărilor alimentare insistă asupra reducerii numărului de calorii din dieta zilnică şi pe nevoia de a face mai mult sport, din cauză că "peste o treime dintre copii şi peste două treimi dintre adulţii din Statele Unite sunt supraponderali sau sunt obezi", se afirmă într-un comunicat emis de United States Department of Agriculture (USDA).

"Reglementările alimentare au fost enunţate într-o perioadă în care majoritatea adulţilor şi o treime dintre copiii americani sunt supraponderali sau obezi. Această situaţie reprezintă o criză ce nu mai poate fi ignorată", a declarat Tom Vilsack, secretarul Departamentului pentru agricultură din guvernul american.

"În definitiv, problema este următoarea: cei mai mulţi dintre noi trebuie să strângă cureaua pentru a evita apariţia maladiilor cronice asociate cu igiena alimentară", a adăugat oficialul american.

Reglementările administraţiei americane îi îndeamnă pe cetăţenii acestei ţări să îşi reducă la 2.300 de miligrame (echivalentul unei linguri) consumul zilnic de sare, în timp ce raportul Centers for Disease Control and Prevention afirmă că un american consumă în medie 3.466 de grame de sare (o lingură şi jumătate) pe zi.

Potrivit noilor reglementări, consumul zilnic de sare trebuie să scadă până la 1.500 de miligrame pe zi pentru persoanele de culoare, persoanele trecute de 50 de ani sau persoanele care suferă de hipertensiune. Această recomandare este considerată foarte strictă, însă ea se justifică prin faptul că "limita de 1.500 de miligrame se aplică de acum înainte pentru aproximativ jumătate din populaţia Statelor Unite".

Excesul de sare reprezintă un factor care favorizează apariţia hipertensiunii şi a altor maladii cardiovasculare.

Companiile americane din industria alimentară au fost invitate să reducă, la rândul lor, concentraţia de sare din produsele pe care le comercializează. Peste două treimi din consumul zilnic de sare provine nu din solniţa prezentă în bucătăria fiecărui american, ci din alimentele procesate - chipsuri, pizza şi conserve.
Noile reglementări din domeniul igienei alimentare le explică americanilor, în 23 de paragrafe, că trebuie "să iubească alimentele dar să mănânce mai puţin", "să evite porţiile de mâncare exagerat de mari", "farfuriile lor să conţină în proporţie de 50% fructe şi legume" şi "să bea apă în loc de băuturi carbogazoase".

Aceste recomandări vor fi însoţite în viitorul apropiat de o serie de măsuri guvernamentale prin care produsele proaspete vor deveni mult mai accesibile pentru populaţia defavorizată, deoarece "americanii din această categorie trebuie să meargă pe jos uneori şi trei kilometri în anumite cartiere pentru a găsi un magazin cu produse proaspete", a explicat la rândul ei Kathleen Sibelius, secretarul Departamentului pentru sănătate din Statele Unite.

În cadrul eforturilor depuse de administraţia americană în lupta împotriva consecinţelor nefaste ale obezităţii asupra sănătăţii populaţiei, prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a semnat săptămâna trecută un parteneriat cu cel mai mare distribuitor din lume din comerţul cu amănuntul, compania WalMart. Uriaşul lanţ american de supermarketuri s-a angajat să expună în raioanele sale produse mai sănătoase, ce conţin cantităţi mai mici de sare, zahăr şi grăsimi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noile reglementări alimentare ale administraţiei americane: Mai puţină sare!.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noile reglementări alimentare ale administraţiei americane: Mai puţină sare!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei