Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 ian 2011 - Anul XVI, nr. 10 (4608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stimularea unui nerv din zona gâtului, benefică împotriva acufeniei

Stimularea unui nerv din zona gâtului elimină acufenele, afirmă autorii unui studiu realizat recent pe animale, care ar putea conduce în curând la obţinerea unui tratament eficient împotriva acestor tulburări auditive, informează AFP.

Acufena este o senzaţie auditivă neplăcută care nu este cauzată de o sursă sonoră (acustică) exterioară organismului. Sunetul perceput poate semăna cu un zumzăit, fâsâit sau chiar cu un fluierat şi este resimţit la nivelul craniului sau al urechilor, într-o parte sau în ambele părţi ale capului.

Testele clinice care vor debuta în Europa în lunile următoare constau în stimularea nervului pneumogastric şi difuzarea, simultană, a unei game de sunete de diverse frecvenţe, pentru o perioadă destul de îndelungată.

Stimularea acestui nerv important care traversează bolta palatină, laringele, faringele şi abdomenul este deja utilizată în tratamentele împotriva epilepsiei şi depresiei.

Testele au fost efectuate pe şoareci, cărora savanţii le-au indus stări de acufene cu ajutorul unor sunete cu o frecvenţă înaltă.

Această tehnică pare să ajute acele regiuni ale creierului care interpretează sunetele să se "reprogrameze" pentru a reveni la starea lor iniţială, conducând la dispariţia sursei ce provoacă zumzăitul şi fluieratul auzit de pacient, afirmă autorii acestui studiu, publicat în revista Nature. Studiul a fost realizat de savanţii americani de la Universitatea Texas.

Potrivit statisticilor, aproximativ 10% din totalul persoanelor în vârstă şi circa 40% dintre veteranii de război din Statele Unite suferă de acufene.

Acufenele par să rezulte în cazul anumitor persoane din pierderea acuităţii auditive. Când celulele nervoase senzoriale din urechea internă sunt afectate din cauza unui zgomot foarte puternic, pierderea auzului care apare după aceea modifică anumite semnale transmise creierului de către ureche. Din motive rămase deocamdată necunoscute, anumite persoane dezvoltă astfel acufene.

Potrivit autorilor studiului, tratamentul va consta în implantarea unui mic electrod la nivelul gâtului pacientului, care va suporta în săptămânile următoare şedinţe de stimulare electrică a nervului pneumogastric, în acelaşi timp cu difuzarea unei game de sunete cu diverse frecvenţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stimularea unui nerv din zona gâtului, benefică împotriva acufeniei.
 Vizualizări articol: 944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stimularea unui nerv din zona gâtului, benefică împotriva acufeniei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei