Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 dec 2010 - Anul XV, nr. 304 (4595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Coaja de pin, benefică împotriva acufeniei

Un supliment obţinut din coajă de pin începe să fie considerat de specialişti drept unul dintre cele mai bune remedii naturale, dovedindu-se foarte eficient împotriva acufeniei, informează dailymail.co.uk.

Potrivit savanţilor britanici, acest produs ar putea pune capăt calvarului care îi chinuie pe cei peste şapte milioane de pacienţi britanici care suferă de acufenie.

Acufenia este o senzaţie auditivă neplăcută care nu este cauzată de o sursă sonoră (acustică) exterioară organismului. Sunetul perceput poate semăna cu un zumzăit, fâsâit sau chiar cu un fluierat şi este resimţit la nivelul craniului sau al urechilor, într-o parte sau în ambele părţi ale capului.

Suplimentul din coajă de pin, despre care se ştie deja că stimulează circulaţia, ameliorează hidratarea pielii şi diminuează durerile menstruale, este foarte eficient şi împotriva acufeniei, au anunţat recent creatorii săi.

Extractul este obţinut din coajă de pin mediteranean care creşte în sudul Franţei şi este comercializat sub numele de Pycnogenol.

Potrivit companiei care îl produce, acest extract are proprietăţi antioxidante, antiinflamatorii şi regularizează sinteza monoxidului de azot din vasele de sânge, îmbunătăţind circulaţia sangvină.

Ca urmare a acestor proprietăţi, medicamentul este benefic pentru pereţii vaselor de sânge, scade hipertensiunea, scade colesterolul şi reduce riscul de producere a cheagurilor sangvine.

Mulţi specialişti afirmă că extractul din coajă de pin este benefic şi pentru piele, pe care o protejează de acţiunea distructivă a radicalilor liberi, prin intensificarea fluxului sangvin la nivelul capilarelor pielii, ajutând-o să îşi menţină elasticitatea.

Studii precedente au relevat faptul că medicamentul este eficient şi în ceea ce priveşte ameliorarea simptomelor de astm, osteoporoză, tromboză şi a celor cauzate de sindromul decalajului de fus orar. În opinia unora, medicamentul ameliorează chiar şi performanţele sexuale ale bărbaţilor.

Potrivit unui studiu recent, Pycnogenol este foarte eficient contra acufeniei, deoarece stimulează fluxul sangvin la nivelul urechii interne.

Peste şapte milioane de britanici suferă de acufenie.

Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea Chieti-Pescara din Italia, a fost efectuat pe un eşantion de 82 de pacienţi, care au fost monitorizaţi timp de un an. În urma acestui studiu, medicii italieni au ajuns la concluzia că medicamentul Pycnogenol este eficient contra acufeniei, însă pentru o perioadă de timp destul de scurtă.

Oamenii de ştiinţă afirmă că este nevoie de teste suplimentare pe acest medicament, deşi el se află pe piaţă de peste 40 de ani.

Extractul din coajă de pin a fost utilizat pentru prima oară de amerindieni în urmă cu multe sute de ani. El era folosit în mod tradiţional pentru închiderea şi cicatrizarea mai rapidă a rănilor, pentru reducerea inflamaţiilor, dar şi ca aliment de urgenţă în situaţii critice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coaja de pin, benefică împotriva acufeniei.
 Vizualizări articol: 1401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Coaja de pin, benefică împotriva acufeniei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei