Google
 
joi, 23 dec 2010 - Anul XV, nr. 302 (4593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,648 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,0896 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Produsele lactate, benefice împotriva diabetului - studiu

O substanţă prezentă în produsele lactate pare să posede capacitatea de a preveni declanşarea diabetului, potrivit unui studiu recent, publicat în revista Annals of Internal Medicine, informează bbc.co.uk.

Acidul trans-palmitoleic este prezent în lapte, brânză, iaurt şi unt, însă nu poate fi sintetizat de corpul uman.

Un studiu realizat pe un eşantion de 3.700 de persoane a relevat faptul că pacienţii cu o concentraţie ridicată de acid trans-palmitoleic în organism beneficiază de o reducere considerabilă a riscului de declanşare a diabetului de tipul 2.

Voluntarii cu cele mai mari concentraţii de acid trans-palmitoleic în organism beneficiază de o reducere cu 60% a acestui risc.

Laptele şi celelalte produse lactate sunt însă bogate în grăsimi şi, atunci când sunt consumate în exces, pot cauza o creştere în greutate a pacientului. Pentru a contracara acest efect, specialiştii americani recomandă produsele lactate degresate şi semidegresate.

În opinia specialiştilor, toţi oamenii - suferind de diabet sau sănătoşi - ar trebui să adopte o dietă sănătoasă, săractă în sare, zahăr şi grăsimi şi bogată în fructe şi legume.

Studiul, coordonat de Dariush Mozaffarian, profesor la Harvard Medical School din Statele Unite, a fost realizat având la bază o perioadă de monitorizare de 20 de ani.

Medicii americani au constatat faptul că o concentraţie mare de acid trans-palmitoleic în organism este asociată cu o concentraţie considerată sănătoasă a colesterolului şi cu o bună sensibilitate la insulină.

Experţii consideră că diabetul de tipul 2 afectează peste 2,3 milioane de persoane din Marea Britanie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Produsele lactate, benefice împotriva diabetului - studiu.
 Vizualizări articol: 295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Produsele lactate, benefice împotriva diabetului - studiu0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei