Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 dec 2010 - Anul XV, nr. 292 (4583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dansul pe muzică country este benefic pentru inimă

Dansurile în linie pe muzică country sunt exerciţiile ideale pentru menţinerea sănătăţii inimii, potrivit experţilor americani, citaţi de Reuters.

"Dansurile în linie sunt un exerciţiu fizic pentru oamenii cărora le place muzica country", spune instructorul de fitness Amy Blackburn, care adăugat că sunt indicate mai ales pentru cei care nu merg la sală pentru exerciții clasice sau ridicat de greutăți, fie din cauză că se intimidează, fie pentru că îi plictisește.

DVD-ul ei, "Country Line Dance Party", prezintă exerciţii de aerobic ce includ lovituri și parări. "Muzica este ritmată. Efortul arde calorii și întărește inima, picioarele și șoldurile. Iar nivelul de efort reduce efectele negative ale sportului", a mai spus ea.

Deși provine din muzica folk tradițională irlandeză și germană, dansul în linie a devenit popular la oraș abia în 1992 când Billy Ray Cyrus, tatăl idolului adolescenților Miley, a lansat megahitul "Achy Breaky Heart". În prezent, dansul în linie este un fenomen mondial. Fanii săi au format organizații chiar și în Singapore și Australia.

Adam Herbel, zis și "Cowboy-ul dansator", predă dansul în linie la Rodeo Club în San Jose, California. El a spus că o parte din clienţii săi frecventează clubul pentru exerciții, iar altă parte, pentru muzică și atmosferă.

"Avem ceva amuzant, numit aerobic pentru țărani", a spus Herbel, care a adăugat că este vorba de șase dansuri în line la rând. "Când DJ-ul anunță că urmează aerobicul pentru țărani, toată lumea știe ce urmează", a mai spus el.

Herbel a adăugat că dansurile diferă de la o zonă la alta, astfel că un cântec poate fi dansat în 50 de feluri. Nu e greu de învățat, muzica e veselă și oamenii prietenoși. "Poți să înveți un dans în linie într-o oră de curs. Are succes printre doamne pentru că nu ai nevoie de un partener de dans. Le zic băieţilor, dacă vor să aibă o șansă, măcar să încerce să danseze", a mai spus el.

Doris Volz dansează din 1992 și predă bătrânilor din 2003. "Nimeni nu știe câți dansatori în linie sunt în lume. Nu pot fi numărați", a spus Doris Volz, cunoscută în zona portului San Francisco din California drept "Regina dansului în linie".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dansul pe muzică country este benefic pentru inimă.
 Vizualizări articol: 1440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dansul pe muzică country este benefic pentru inimă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei