Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 nov 2010 - Anul XV, nr. 282 (4573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretul "tinereţii eterne", descoperit de cercetătorii americani

Secretul "tinereţii eterne" - o enzimă care opreşte efectele îmbătrânirii asupra organelor interne - a fost descoperit de cercetătorii americani de la Dana-Farber Cancer Institute din Boston, informează thesun.co.uk.

Oamenii de ştiinţă americani au folosit o anumită enzimă în teste efectuate pe şoareci, pentru a opri efectele pe care procesul de îmbătrânire le are asupra organelor interne.

După ce va fi pusă la punct, procedura va putea fi utilizată şi pe pacienţi umani, cu scopul de a-i ajuta pe oameni să rămână pentru totdeauna tineri şi sănătoşi.

Prin activarea acelei enzime, procesul de degenerare a ţesuturilor a fost inversat, după doar patru săptămâni, în cadrul testelor de laborator efectuate de specialiştii americani.

Studiul a fost coordonat de medicul Ronald DePinho, de la Dana-Farber Cancer Institute din Boston.

Studiul cercetătorilor americani s-a concentrat asupra telomerilor. Telomerii sunt markeri ai îmbătrânirii biologice care se găsesc în toate celulele şi care au rolul de a proteja cromozomii. Mai precis, telomerii sunt pachete de ADN plasate la capetele cromozomilor care au rolul de a împiedica dezintegrarea acestora, respectiv de a întârzia procesul îmbătrânirii. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, telomerii devin din ce în ce mai scurţi, celulele nu mai sunt protejate şi, în cele din urmă, mor. Se estimează că lungimea telomerilor se reduce, în medie, anual, cu 21 de nucleotide sau unităţi structurale.

Prin reactivarea enzimei telomerază, cercetătorii americani au reuşit regenerarea telomerilor, împiedicând astfel micşorarea acestora şi inversând procesul de îmbătrânire a organismului.

De altfel, importanţa telomerilor a fost recunoscută în 2009, când trei cercetători americani (Elizabeth H. Blackburn, Carol W. Greider şi Jack W. Szostak) au fost recompensaţi cu premiul Nobel pentru medicină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretul "tinereţii eterne", descoperit de cercetătorii americani.
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretul "tinereţii eterne", descoperit de cercetătorii americani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei