Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 nov 2010 - Anul XV, nr. 271 (4562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statinele, administrate în cantităţi mari, reduc riscul de maladii cardiace

Statinele, medicamente folosite împotriva colesterolului, reduc cu 15% riscul de producere a atacurilor de cord şi a atacurilor cerebrale, atunci când sunt administrate în doze mari, comparativ cu dozele uzuale, potrivit unui studiu publicat în revista medicală The Lancet, relatează AFP.

Studiul se bazează pe analiza concluziilor formulate în urma a 26 de teste, efectuate pe circa 40.000 de pacienţi, care au comparat efectele medicale ale tratamentului uzual cu statine cu cele ale tratamentelor intensive.

După un an, dozele mari de statine au avut ca efect o reducere adiţională "semnificativă" de 15% în ceea ce priveşte totalul incidentelor cardiovasculare majore (atacuri de cord şi atacuri cerebrale, în special).

Scăderea numărului de accidente vasculare cerebrale (AVC) ischemice (cauzate de obturarea unei artere), luată separat, a fost de 19%, potrivit autorilor acestui studiu, realizat în colaborare de un grup internaţional de specialişti - Cholesterol Treatment Trialists / CTT -, coordonat de cercetători de la universităţile Oxford (Marea Britanie) şi Sydney (Australia).

Per total, autorii studiului nu au constatat o creştere a mortalităţii voluntarilor, cauzată de cancer sau de alte maladii non-vasculare.

În cadrul unui al doilea studiu, denumit "Search", ale cărui concluzii au fost publicate tot în revista The Lancet, medicii britanici au comparat efectele medicale generate de administrarea unei doze forte de statine (80 de miligrame/zi de simvastatin) cu cele generate de administrarea unei doze curente (20 de miligrame/zi de simvastatin), asupra a 12.000 de pacienţi care au suferit în trecut un infarct.

Administratea dozelor forte a condus la reducerea cu 6% a numărului de accidente cardiace majore (infarct, intervenţii de deblocare a arterelor, etc).

Medicii au constatat însă că o anumită complicaţie medicală, o afecţiune musculară (miopatie), care afectează un pacient din cei 10.000 trataţi în fiecare an cu această statină, administrată în doza obişnuită (20 - 40 de miligrame/zi), prezintă o frecvenţă mult mai mare, atunci când doza administrată este mare. Chiar dacă această complicaţie medicală afectează cel mai adesea acei pacienţi care prezintă o particularitate genetică, ce ar putea fi detectată înainte de începerea tratamentului, alte statine sau combinaţii terapeutice, folosite în scopul de a scădea concentraţia de colesterol rău, au capacitatea de a favoriza administrarea acestor medicamente în doze sporite, potrivit autorilor studiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statinele, administrate în cantităţi mari, reduc riscul de maladii cardiace.
 Vizualizări articol: 849 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Statinele, administrate în cantităţi mari, reduc riscul de maladii cardiace1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei