Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 nov 2010 - Anul XV, nr. 270 (4561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Femeile cu profesii stresante prezintă un risc cardiovascular cu 40% mai mare

Femeile cu profesii stresante prezintă un risc cu 40% mai mare de a suferi un atac de cord, un atac cerebral sau de a fi operate pentru deblocarea unei artere obturate, comparativ cu cele ale căror profesii generează mai puţin stres şi mai multe satisfacţii, potrivit unui studiu citat de AFP.

Acest studiu a fost realizat de cercetătorii americani de la Brigham and Women's Hospital din Boston şi de la Universitatea Harvard şi a fost finanţat de National Institutes of Health (NIH). Cercetătorii au analizat maniera în care stresul de la locul de muncă a afectat 17.415 femei, aflate într-o bună stare de sănătate, care au fost monitorizate timp de peste 10 ani.

Potrivit studiului, activităţile foarte stresante şi puţin satisfăcătoare cresc riscul de atac de cord cu 88% şi cu 43% riscul de a suferi un pontaj coronarian sau o altă intervenţie ce vizează deblocarea unei artere.

În plus, sentimentul de nesiguranţă în ceea ce priveşte păstrarea locului de muncă a fost asociat cu intensificarea factorilor de risc cardiovascular, precum hipertensiunea, concentraţia mare de colesterol şi obezitatea, au subliniat autorii acestui studiu, ale cărui concluzii au fost prezentate în cadrul conferinţei anuale organizate de American Heart Association weekendul trecut la Chicago.

Studiul nu a evidenţiat însă o legătură directă între teama pierderii locului de muncă şi riscul crescut de atac de cord, atac cerebral şi deces.

Un loc de muncă stresant este definit, potrivit autorilor studiului, ca un loc de muncă ce presupune foarte multe exigenţe şi al cărui ocupant deţine un nivel de autoritate scăzut sau chiar inexistent şi nu are posibilitatea de a-şi utiliza creativitatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile cu profesii stresante prezintă un risc cardiovascular cu 40% mai mare.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Femeile cu profesii stresante prezintă un risc cardiovascular cu 40% mai mare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei