Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 nov 2010 - Anul XV, nr. 267 (4558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Exerciţiile fizice combat depresia, dar numai dacă sunt amuzante

Exerciţiile fizice reduc cu aproape 50% riscul de depresie, dar numai dacă sunt practicate în timpul liber, ca o activitate recreativă şi amuzantă, potrivit unui studiu norvegian, publicat în British Journal of Psychiatry, informează dailymail.co.uk.

Cercetătorii de la King’s College London au ajuns la concluzia că persoanele care practică cu regularitate diverse exerciţii fizice sunt mult mai puţin expuse în faţa riscului de depresie.

De beneficiile aduse de exerciţiile fizice nu beneficiază însă acele persoane care depun un efort fizic intens la locurile lor de muncă - de exemplu, muncitorii care construiesc drumuri şi cei care ridică greutăţi mari.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 40.000 de rezidenţi norvegieni. Voluntarii au fost rugaţi să precizeze cât de des fac exerciţii fizice uşoare şi intense în timpul lor liber.

Exerciţiile fizice uşoare sunt acele activităţi recreative care nu-i fac pe participanţi să transpire şi să respire sacadat, spre deosebire de exerciţiile fizice intense. Voluntarii au fost rugaţi să precizeze, totodată, cât sunt de activi din punct de vedere fizic atunci când se află la locul de muncă.

Toţi voluntarii au beneficiat de un control medical şi au trebuit să răspundă unor întrebări, concepute pentru a determina nivelul de depresie şi de anxietate.

Autorii studiului au descoperit că persoanele care practică cu regularitate exerciţii fizice - de nivel mediu sau intens - sunt mult mai puţin expuse în faţa riscului de depresie. Această observaţie este valabilă doar atunci când exerciţiile fizice au fost practicate în timpul liber, ca activităţi recreative.

Persoanele care nu depun efort fizic în timpul liber se confruntă cu un risc aproape dublu de a prezenta simptome de depresie, comparativ cu indivizii activi în timpul liber.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exerciţiile fizice combat depresia, dar numai dacă sunt amuzante.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Exerciţiile fizice combat depresia, dar numai dacă sunt amuzante0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei