Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2010 - Anul XV, nr. 259 (4550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atacul cerebral „loveşte” una din şase persoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una din şase persoane din lume suferă în fiecare zi un atac cerebral, motiv pentru care, potrivit unei statistici, atacul cerebral ocupă locul doi într-un clasament al bolilor care provoacă decesul, după cele de inimă.

„Principala problemă este faptul că oamenii nu sunt în stare să recunoască simptomele unui atac cerebral. Dacă pacienţii care suferă un astfel de atac sunt aduşi la spital la timp, şansele de recuperare completă sunt foarte mari. Este nevoie ca oamenii să fie mereu în gardă”, a explicat medicul neurolog Anand Kumar Saxena.

Experţii subliniază faptul că fiecare persoană din lume trebuie să se informeze cu privire la cauzele şi simptomele acestei boli, pentru a putea acţiona la timp. „Semnele care trebuie să genereze îngrijorare cu privire la un posibil atac cerebral sunt amorţeala bruscă la nivelul feţei, al mâinilor şi al picioarelor, pierderea temporară a vederii, probleme la deplasare, ameţeală, pierderea echilibrului sau imposibilitatea de a coordona membrele, dureri severe de cap care nu au o cauză sau o explicaţie, precum şi pierderea bruscă a cunoştinţei”, au arătat experţii.

În plus, aceştia au tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că, mai nou, atacul cerebral este provocat şi de anumite probleme care sunt legate de stilul de viaţă şi, mai grav, boala afectează şi tinerii, lucru care nu se întâmpla până de curând.

 Cunoscute şi sub denumirea de boli arteriale periferice, atacurile cerebrale se produc din cauza blocării arterelor din organism.

„Tinerii sunt şi ei supuşi bolilor generate de stilul dezordonat de viaţă. De exemplu, atacul cerebral survine la tineri din cauza faptului că aceştia consumă foarte multe alimente nesănătoase”, a menţionat un neurochirurg indian, P.N. Renjen. Acesta a precizat că atacul cerebral poate fi prevenit prin controlarea regulată a tensiunii arteriale şi prin ţinerea în frâu a diabetului şi a nivelului de colesterol, dar şi prin adoptarea unui stil de viaţă activ şi menţinerea unei greutăţi în limite normale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atacul cerebral „loveşte” una din şase persoane.
 Vizualizări articol: 962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Atacul cerebral „loveşte” una din şase persoane5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei