Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 oct 2010 - Anul XV, nr. 251 (4542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Genele care declanşează menopauza precoce, identificate de cercetători

Cercetătorii britanici au identificat patru variaţii genetice a căror prezenţă în organism este asociată cu un risc sporit de declanşare a menopauzei precoce, deschizând astfel calea către obţinerea unui test genetic ce le va permite femeilor să îşi planifice sarcinile înainte de a deveni sterile.

Potrivit AFP, o femeie din 20 ajunge la menopauză înainte de a împlini vârsta de 45 de ani, iar 1% din femeile de pe mapamond ajung la menopauză înainte de vârsta de 40 de ani. Deoarece fertilitatea scade cu zece ani înainte de instalarea menopauzei, femeile care suferă de menopauză precoce îşi văd şansele de a concepe un copil scăzând dramatic începând cu vârsta de 30 de ani, o vârsta la care cele mai multe dintre femeile din zilele noastre nasc primul lor copil.

Un test genetic le-ar permite acestor femei să îşi programeze mai bine viitoarea sarcină, în funcţie de ceasul lor biologic.

Cercetătorii de la Universitatea Exeter şi de la Institute of Cancer Research din Marea Britanie au studiat patru variaţii genetice identificate în genomul femeilor aflate în jurul vârstei la care se declanşează de regulă menopauza.

Cercetătorii au analizat cele patru variaţii pe un eşantion de 2.000 de femei ajunse la menopauză înainte de vârsta de 45 de ani, în raport cu un eşantion comparabil alcătuit din femei ajunse la menopauză la o vârstă considerată normală (în jur de 51 de ani). Voluntarele au făcut parte dintr-un vast studiu britanic efectuat asupra cancerului, la care au participat peste 100.000 de femei.

Autorii studiului, publicat în revista britanică Human Molecular Genetics, consideră că cele patru variaţii "cresc semnificativ riscul de a avea o menopauză precoce".

Medicii iranieni au anunţat în luna iunie că au descoperit o altă metodă, bazată pe un test sangvin efectuat la fiecare trei ani, capabil să prezică vârsta la care o femeie ajunge la menopauză. Acest test măsoară nivelul hormonului anti-Mullerian (AMH) secretat de ovare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Genele care declanşează menopauza precoce, identificate de cercetători.
 Vizualizări articol: 1023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genele care declanşează menopauza precoce, identificate de cercetători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei