Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 oct 2010 - Anul XV, nr. 243 (4534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terapii alternative

Cuarţul roz – efecte terapeutice

Cuarţul roz este o varietate de cuarţ care datorită prezenţei ionilor de fosfor capătă o nuanţă diafană de roz. Denumit şi „piatra iubirii”, emană o energie catifelată şi blândă, fiind primul care ne sare în ajutor în probleme emoţionale, traume din trecut. El ne ajută să trezim în noi sentimentul iubirii necondiţionate. Cuarţul roz se sacrifică pe sine uneori, pentru ca purtătorul să poată merge înainte. Au existat cazuri când cuarţul de meditaţie a explodat, s-a spart singur, din cauza durerii preluate de la cei care au meditat cu el.

Prezintă nuanţe de roz sau culoarea piersicii, semiopac, piatra prezentând adesea diverse vinişoare. Cuarţul roz transparent este rar, fiind găsit în Madagascar. Cuarţul trebuie purificat frecvent, mai ales când îşi schimbă culoarea. Se întâlneşte în Madagascar, Brazilia, Scoţia, Spania, Mozambic, Namibia şi Sri Lanka. Cele mai mari blocuri de cuarţ roz şi de cea mai bună calitate sunt cele din Madagascar.

Proprietăţile cuarţului ros sunt: dinamizează toate tipurile de dragoste, este o piatră a iubirii necondiţionate şi pure; aduce dragoste, prietenie şi fericire; reduce stresul, depresia, frica, anxietatea, regretele, resentimentele, furia, eşecul, gelozia şi vinovăţia; aduce echilibru la nivel emoţional şi calmează; atrage dragostea şi conferă frumuseţe interioară şi exterioară; aduce linişte, bunătate, respect de sine, capacitatea de a ierta, toleranţă, căldură, generozitate, compasiune şi bucurie de a trăi; ajută la exprimarea emoţiilor şi măreşte capacitatea de comunicare; înlătură gândurile şi energiile negative şi măreşte fidelitatea; calmează ieşirile temperamentale şi echilibrează la nivel emoţional şi sexual; creşte iubirea maternă; aduce bunătate, linişte sufletească şi atrage persoane bune în preajma noastră; stimulează creativitatea, talentele artistice şi deschide interesul pentru artă; protejează îndrăgostiţii, copiii şi părinţii.

Este de mare folos în perioade cu tulburări emoţionale: divorţ, eşecuri, necazuri. Recomandabil celor care au nevoie de o mai bună disciplină sau celor care nu au curajul de a-şi asuma responsabilităţi.

Se poate utiliza în scheme terapeutice generale, alături de ametist şi citrin, iar pentru dinamizarea armonioasă a centrului energetic al inimii, se combină cu turmalina roz şi cu kunzitul.

Cuarţul roz are efecte benefice şi pentru sănătate: benefic pentru inimă, sistemul circulator, rinichi, urechi, gât, nas, sinusuri, sprijină fertilitatea, reglează problemele sexuale, reduce migrenele; benefic în cazuri de leucemie, vertij, răni; echilibrează activitatea organelor genitale, rinichilor, ficatului, vaselor de sânge, plămânilor, ganglionilor, timusului; ajută la regenerarea ţesuturilor; echilibrează energiile yin şi yang; previne entorsele şi ajută la scăderea în greutate. Este recomandat pentru zodiile: Berbec, Taur, Gemeni, Fecioară, Balanţă (aceste recomandări nu sunt obligatorii).

Cuarţul se descărcă de energiile negative în apă sau ţinut în sare neiodată timp de 7 zile şi se reîncarcă ţinându-se la soare o perioadă scurtă de timp. Se recomandă curăţarea cu apă şi săpun. Trebuie curăţat şi reîncărcat des şi este bine să nu expuneţi cuarţul roz la acţiunea directă a căldurii sau razelor solare (excepţie făcând perioadele scurte de încărcare).

Mihai MOISOIU
terapeut
tel. 0753937223
e-mail: training.reality@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cuarţul roz – efecte terapeutice.
 Vizualizări articol: 891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cuarţul roz – efecte terapeutice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cel mai tare articol! trimis de
(15 oct 2010, 11:30:50
M-am stricat de ras. Mai ale cand am ajuns la faza cu "previne entorsele". Oare citeste cineva de la Monitorul aceste articole inainte de publicare?
Acest "specialist" Moisoiu scrie despre o piatra de zici ca esti in "Razboiul Stelelor".
1.1  RE: Cel mai tare articol! trimis de
(16 oct 2010, 08:51:28
gata! daca ajuta si la scaderea in greutate, al meu e bolovanul asta! poate daca il mojarez si il beu cu apa.... n-o fi avand si asta sibutramina in compozitie?:))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei