Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 oct 2010 - Anul XV, nr. 239 (4530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nucile ajută organismul să reziste mai bine în condiţii de stres

Nucile, despre care se ştie deja că reduc nivelul colesterolului, ajută organismul să reziste mai bine în condiţii de stres, contribuind la reducerea presiunii arteriale, informează dailymail.co.uk.

Potrivit unui studiu recent, realizat de Sheila West de la Pennsylvania State University din Statele Unite, persoanele care prezintă o concentraţie ridicată de colesterol rău (lipoproteine cu densitate mică/ LDL) în sânge au o tensiune arterială mai scăzută în timpul unor situaţii stresante, dacă dieta lor zilnică a fost bogată în nuci, în cele trei săptămâni ce au precedat efectuarea acestor teste.

Pentru acest studiu, participanţii au fost rugaţi să ţină un discurs cu o durată de trei minute sau să scufunde unul dintre picioare într-un vas cu apă rece - ambele situaţii declanşând stresul.

Voluntarii a căror dietă a fost bogată în nuci au avut tensiuni arteriale mai scăzute, a explicat Sheila West.

"Acesta este primul studiu care demonstrează că nucile reduc presiunea arterială în timpul stresului", a adăugat cercetătoarea americană.

Persoanele care prezintă o reacţie biologică exagerată în condiţii de stres se confruntă cu un risc crescut de maladii cardiace.

Cercetătorii americani au folosit trei tipuri de diete - una cu nuci, a doua cu nuci şi ulei de nuci, iar a treia cu nuci şi ulei din seminţe de in.

Adăugarea în dietă a uleiului din seminţe de in nu a influenţat presiunea arterială, însă a stimulat apariţia unui efect antiinflamator la nivelul arterelor. Acest fenoment reduce riscul de declanşare a maladiilor cardiace.

După fiecare dietă, cei 22 de voluntari au fost rugaţi să susţintă testul discursului şi cel al apei reci. În medie, presiunea diastolică - presiunea din artere atunci când inima se odihneşte - a fost considerabil mai scăzută în cazul voluntarilor a căror dietă a conţinut nuci şi ulei de nuci.

Acizii graşi omega-3, care se află în nuci, contribuie la reducerea nivelului colesterolului "rău" (lipoproteine cu densitate joasă / LDL) din sânge, diminuând cu această ocazie şi riscul de declanşare a maladiilor cardiace.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nucile ajută organismul să reziste mai bine în condiţii de stres.
 Vizualizări articol: 1058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nucile ajută organismul să reziste mai bine în condiţii de stres5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei