Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2010 - Anul XV, nr. 227 (4518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un virus ce cauzează infecţii respiratorii, asociat cu obezitatea infantilă

Un virus ce cauzează infecţii respiratorii a fost asociat cu obezitatea infantilă, potrivit unui studiu publicat în revista medicală Pediatrics, informează bbc.co.uk.

Cercetările precedente realizate pe animale au relevat existenţa unor virusuri implicate în procesul de declanşare a obezităţii, însă concluziile acestor studii au reprezentat subiectul unor aprige dispute între oamenii de ştiinţă de pe mapamond.

Potrivit celui mai recent studiu în domeniu, copiii obezi ce prezintă anumiţi anticorpi specifici unor virusuri au câştigat în greutate în medie cu 15,8 kilograme mai mult comparativ cu copiii care nu prezintă în organism tulpinile acelor virusuri.

În cadrul studiilor anterioare, puii de găină şi şoarecii injectaţi cu tulpini de virusuri au prezentat creşteri în greutate consistente.

O legătură între virusul AD36 (adenovirusul 36) şi obezitatea oamenilor adulţi a fost menţionată şi ea în cadrul unor studii precedente. Însă felul în care virusul AD36 infectează organismul uman şi motivele pentru care acest adenovirus îi afectează pe oameni în feluri diferite au rămas încă necunoscute.

La cel mai recent studiu în acest domeniu, realizat de cercetătorii de la University of California din Statele Unite, au participat 124 de copii cu vârste mai mici de 18 ani, dintre care jumătate erau consideraţi obezi, prin prisma Indicelui masei corporale (IMC).

Cercetătorii americani au descoperit anticorpi AD36 în organismele a 19 dintre copii, dintre care 15 făceau parte din grupul copiilor obezi.

Dintre copiii obezi, cei care prezentau dovezile unei infecţii cu virusul AD36 s-au îngrăşat în medie cu peste 15,8 kilograme, comparativ cu copiii care nu prezentau în organismele lor urmele acestui virus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un virus ce cauzează infecţii respiratorii, asociat cu obezitatea infantilă.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un virus ce cauzează infecţii respiratorii, asociat cu obezitatea infantilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei