Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 sep 2010 - Anul XV, nr. 215 (4506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calmaţi-vă fără medicamente

Sunteţi o persoană ce prezintă stări de nervozitate excesivă? Preocupările de peste zi se regăsesc excesiv în gândurile ce apar înainte somnului şi nu vă lasă să dormiţi? Nu este nevoie să apelaţi la calmante şi sedative, pentru a putea dormi. Să presupunem că nu reuşiţi să adormiţi deoarece mentalul vă este agitat. Înseamnă că gândiţi, că recurgeţi la „limbajul interior”. Dar ca să dialogaţi cu dumneavoastră înşivă trebuie ca muşchii vorbirii, prin mişcări minuscule, să schiţeze fiecare cuvânt al discuţiei. Dacă limba, buzele şi gâtul dumneavoastră sunt în stare de destindere totală vă este imposibil să gândiţi în cuvinte. De asemenea, pentru a putea gândi în imagini trebuie ca muşchii oculari, prin mişcări minuscule, să creeze imagini. Dacă ajungeţi la relaxarea totală a muşchilor în cauză e posibil să tacă mentalul şi să adormiţi buştean. Nu vă aşteptaţi să intraţi într-o stare de relaxare profundă, după cinci sau zece minute de decontractare parţială. Este nevoie de perseverenţă şi răbdare,

Faceţi zilnic următorul exerciţiu: stând întinşi cu ochii închişi, începeţi prin a contracta unul din muşchii mari ai corpului, apoi lăsaţi-l să se destindă. Repetaţi încă o dată şi continuaţi pe parcursul şedinţei să observaţi impresia pe care o produce în dumneavoastră această decontractare progresivă. Învăţaţi să acţionaţi mai întâi asupra muşchilor mari cum ar fi muşchii principali ai braţelor, picioarelor sau torsului. Apoi treceţi la muşchii mai mici, astfel încât să puteţi identifica şi elimina şi cele mai subtile tensiuni. Astfel veţi putea identifica şi elimina fără greutate orice tensiune inutilă. Propuneţi-vă ca timp de 40  de zile, să respectaţi următoarele reguli: - Lăsaţi braţele să atârne moi în momentele în care, nu vă serviţi de ele; Atunci când nu vorbiţi, nu mişcaţi buzele sau spâncenele şi nu încordaţi inutil muşchii faciali, iar atunci când vorbiţi nu le mişcaţi mai mult decât este nevoie; Nu tensionaţi umerii dacă nu aveţi nici o greutate în braţe; Eliminaţi orice rigiditate a coapselor şi a gambelor atunci când nu staţi în picioare. Fiind relaxaţi vă veţi îndeplini mai bine, cu mai puţină oboseală şi cu mai multă luciditate ocupaţiile zilnice, oricare ar fi acestea. Pe măsură ce vă veţi obişnui să scutiţi de orice încordare inutilă acei muşchi care se supun voinţei, această stare de relaxare îi va cuprinde şi pe cei asupra cărora nu putem acţiona direct.

Mihai MOISIU
Psiholog

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calmaţi-vă fără medicamente.
 Vizualizări articol: 831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Calmaţi-vă fără medicamente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei