Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 sep 2010 - Anul XV, nr. 213 (4504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pierderea în greutate pe termen lung poate fi dăunătoare pentru sănătate

Pierderea în greutate pe termen lung poate provoca apariţia unor boli precum diabet, hipertensiune şi artrită reumatoidă, potrivit unui studiu al cercetătorilor sud-coreeni, publicat în International Journal of Obesity şi preluat de Reuters.

Pierderea în greutate pe termen lung poate contribui la eliberarea în fluxul sangvin a unor compuşi poluanţi industriali, care de obicei sunt stocaţi în ţesuturile adipoase. În momentul în care grăsimile se descompun, în urma procesului de slăbire, aceşti compuşi ajung în fluxul sangvin, spune coordonatorul acestui studiu, Duk-Hee Lee, de la Kyungpook National University din Daegu, Coreea de Sud.

"Trăim sub influenţa puternicei dogme că pierderea în greutate este benefică întotdeauna, iar creşterea în greutate este dăunătoare. Însă credem că nivelul ridicat de substanţe poluante din fluxul sangvin poate afecta sănătatea umană în diverse moduri', a spus Duk-Hee Lee.

Lee şi o echipă internaţională de cercetători au studiat 1.099 de voluntari din SUA şi concentraţiile a şapte compuşi din sângele lor. Ei au luat în considerare şi factori precum vârsta, sexul şi rasa.

"Odată eliberaţi în sânge, aceşti compuşi ajung la organele vitale", au spus cercetătorii.

Persoanele care au pierdut cel mai mult în greutate pe parcursul a zece ani aveau cel mai înalt nivel de substanţe poluante în sânge - poluanţi organici persistenţi -, comparativ cu cei care au luat în greutate sau şi-au menţinut greutatea. Aceste substanţe pot provoca apariţia diabetului de tipul II, a hipertensiunii arteriale, a bolii coronariene ischemice, a artridei reumatoide etc.

Mai multe studii sunt necesare pentru a stabili dacă aceste efecte negative sunt mai mari decât beneficiile obţinute în urma pierderii în greutate, a spus Lee.

Poluanţii organici persistenţi sunt substanţe chimice persistente în mediu, care se bioacumulează prin lanţuri trofice şi reprezintă un risc din cauza efectelor adverse asupra sănătăţii oamenilor şi asupra mediului înconjurător. Printre aceştia se numără pesticidele, produsele chimice industriale - policlorobifenili, hexaclorobenzen -, hidrocarburile aromatice policiclice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pierderea în greutate pe termen lung poate fi dăunătoare pentru sănătate.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pierderea în greutate pe termen lung poate fi dăunătoare pentru sănătate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei