Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 sep 2010 - Anul XV, nr. 208 (4499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Zahărul nu calmează durerile bebeluşilor

Practica de a oferi bebeluşilor zahăr înainte de examenele medicale invazive nu contribuie la eliminarea durerii, potrivit unui studiu publicat joi în revista britanică The Lancet şi preluat de AFP.

În 2001, anumite recomandări medicale, care citau rezultatele anumitor teste clinice, impuneau administrarea de zaharoză pe cale orală bebeluşilor, pentru a calma durerile provocate de anumite teste medicale, notează publicaţia.

Însă Rebeccah Slater şi colegii ei de la Londra sugerează că în realitate zahărul nu face decât să modifice expresia facială, dând în mod greşit impresia că durerea este înlăturată.

În noul studiu, 59 de bebeluşi au fost înţepaţi în călcâi, pentru a li se preleva câte o picătură de sânge. 29 dintre ei au primit o soluţie pe bază de zahăr, iar 30, apă sterilizată. Electroencefalogramele efectuate bebeluşilor au permis măsurarea reacţiilor dureroase la nivelul circuitelor nervoase. Nici o diferenţă semnificativă statistic nu a fost înregistrată între cele două grupuri de bebeluşi în ceea ce priveşte calmarea durerii.

Autorii au constatat că expresia feţei micuţilor care au consumat soluţia dulce a rămas, cel mai adesea, nemodificată în timpul testelor, dând greşit impresia că aceştia nu suferă, comparativ cu celălalt grup de copii.

Subliniind nevoia unor studii mai ample, autorii cercetării spun că nu recomandă această practică în cadrul examenelor medicale efectuate asupra bebeluşilor, ci mai degrabă geluri şi creme calmante. Alte metode simple pot fi folosite de infirmiere în astfel de cazuri, precum contactul "piele-piele" sau polisenzorial - stimularea mai multor simţuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zahărul nu calmează durerile bebeluşilor.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zahărul nu calmează durerile bebeluşilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei